Svarcēlājs Ritvars Suharevs Gruzijā notiekošajā Eiropas čempionātā svarcelšanā izcīnīja bronzas godalgu svara kategorijā līdz 81 kg, summā paceļot 354 kilogramus, turklāt sasniedzot jaunus Eiropas junioru rekordu.

Raušanā Suharevs pacēla 155, 160 un 162 kilogramus, labojot Eiropas junioru rekordu un tiekot pie mazās zelta medaļas disciplīnā. Savukārt grūšanā viņam pa spēkam bija 183, 187 un 192 kilogramus smagi stieņi, vēlreiz labojot Eiropas junioru rekordu un tiekot pie piektās vietas disciplīnā. Summā viņam 354 kg, kas ir par četriem vairāk, nekā tika prognozēts pirms sacensībām.

Par Eiropas čempionu tika kronēts itālis Antonīno Picolato, kurš summā pacēla 356 kilogramus (155+201), bet otrais bija baltkrievs Pjotrs Asajonaks, kurš pieveica 355 kilogramus (159+196). Savukārt neveiksmi jau grūšanā piedzīvoja viens no favorītiem, albānis Daniels Godelli, kurš netika pie ieskaitīt rezultāta trīs pirmajos piegājienos.

Suharevs pērn, sacenšoties svara kategorijā līdz 77 kilogramiem, kļuva par pasaules junioru čempionu, Eiropas junioru meistarsacīkstēs izcīnīja sudrabu, bet Vecā kontinenta čempionātā pieaugušajiem viņš bija ceturtais.

Rebeka Koha pirmdien tika kronēta par Eiropas čempioni svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, nosargājot pērn izcīnīto titulu, kamēr Daniela Ivanova ieņēma 17.vietu. Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs arī Artūrs Plēsnieks, Vadims Koževņikovs, Armands Mežinskis un Jānis Griškovs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: