Latvijas Volejbola federācijas (LVF) Tehniskā komisija pieņēmusi lēmumu anulēt Nacionālās volejbola līgas pirmās ceturtdaļfināla spēles VK „Ventspils” – Jēkabpils Juniori/JSS rezultātu, piešķirot Jēkabpils Juniori/JSS komandai tehnisko zaudējumu ar rezultātu 0:3 (0:25, 0:25, 0:25).

Nacionālās volejbola līgas pirmā ceturtdaļfināla spēle starp VK „Ventspils” un Jēkabpils Juniori/JSS notika Ventspilī, un tajā ar 3:2 pārāki bija viesi – Jēkabpils Juniori/JSS volejbolisti.

Tomēr tas tika paveikts, neievērojot LVF Farmklubu noteikumu, kas nosaka, ka „mātes“ kluba spēlētājs var pārstāvēt farmklubu izslēgšanas spēlēs tikai tādā gadījumā, ja šim spēlētājam attiecīgās sezonas regulārā čempionāta (pamatturnīra) laikā farmkluba sastāvā ir nospēlēti 50% no kopējā spēļu skaita. Jēkabpils Juniori/JSS spēlētājs Jānis Medenis piedalījās 9. marta spēlē, pamatturnīrā aizvadot mazāk nekā 50 procentus spēļu regulārajā sezonā. Tāpēc, pamatojoties uz 2019. gada 20. marta Latvijas Volejbola Federācijas Tehniskās komisijas lēmumu, Jēkabpils Juniori/JSS komandai 9. marta NVL1 izslēgšanas spēlē (pirmā 1/4 fināla spēle) pret VK „Ventspils” tika piešķirts tehniskais zaudējums ar rezultātu 0:3 (0:25, 0:25, 0:25).

Tas nozīmē, ka NVL1 ceturtdaļfināla sērijā starp VK „Ventspils” un Jēkabpils Juniori/JSS pirms rītdienas spēles vadībā ar 1-0 ir VK „Ventspils”. Jēkabpils Juniori/JSS komandas spēlētājs J. Medenis arī turpmākajās šīs sezonas izslēgšanas spēlēs drīkst pārstāvēt tikai „mātes” komandu, t.i. SK „Jēkabpils Lūši” un rītdienas spēlē Jēkabpilī ar VK „Ventspils” piedalīties nedrīkst. Pārējie SK „Jēkabpils Lūši”/ Jēkabpils Juniori/JSS spēlētāji, kas norādīti abu komandu sastāvos, ir izpildījuši Farmklubu noteikumu 5.2.3. punkta 50% kritēriju un ir tiesīgi izslēgšanas spēlēs pārstāvēt abas komandas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: