Vēl tikai nedaudz vairāk nekā mēnesis atlicis līdz pilsētas basketbola čempionāta regulārās sezonas noslēgumam, kurā solās būt interesanta cīņa par pirmajām divām vietām, bet varbūt arī par sešnieku.

Sezonas ievadā bez zaudējumiem cīnījās šosezon labi nokomplektētā komanda Bērzi Plus un pagājušās sezonas fināliste Baltijas Ekspresis, bet uz pēdām mina Anzāģe/Pope, kas šosezon neapšaubāmi grib atgriezties čempionāta pirmajā trijniekā (pērn bronzas spēlē ar 67:72 zaudējums Brīvostas pārvaldei). Popiņi vienīgo zaudējumu bija piedzīvojuši pret bērziem (76:86), taču kādu laiku tik un tā bija pirmie turnīra tabulā, jo bija aizvadījuši vairāk spēļu un savākuši vairāk punktu. 2019. gada pirmajās spēlēs tieši Anzāģe/Pope bijusi labāka, bet varbūt arī vienkārši veiksmīgāka nekā tiešās konkurentes. Abi mači bija visīstākās drāmas, kurās viss izšķīrās pēdējās sekundēs.

Spēlē ar Bērziem Plus pēc trim ceturtdaļām popiņiem bija trīs punktu pārsvars, bet otrās minūtes ievadā Jānis Andersons izlīdzināja rezultātu. Anzāģe/Pope drīz vien jau bija piecu punktu attālumā, taču šis pārsvars tikpat ātri pazuda un sākās šūpoles – te +3 vieniem, te +1 otriem, te neizšķirts. Pēdējo minūti ar viena punkta pārsvaru sāka Bērzi Plus, bet 41 sekundi pirms spēles beigām Jurģis Ozols viena punkta pārsvaru sarūpēja Anzāģei/Popei. Atlikušajā laikā notikumu netrūka, jo bija gan neprecīzi metieni, gan nerealizēti soda metieni, gan kļūdas, ar kādu arī beidzās pēdējais bērzu uzbrukums. Tas nozīmēja, ka minimālu uzvaru (71:70) izcīnījusi Anzāģe/Pope, kas jau nākamajā mačā tikās ar Baltijas Ekspresi.

Un atkal drāma, lai gan spēles gaita par tādu sižeta pavērsienu īsti nemaz neliecināja. Trešajā ceturtdaļā samestie 30 punkti ļāva popiņiem izšķirošās desmit minūtes sākt ar piecu punktu pārsvaru, ar kādu tika ievadīta arī mača pēdējā minūte. Dāvja Delvera četri soda metieni ļāva Ekspresim 17 sekundes pirms mača beigām tikt divu punktu attālumā. Sekoja noteikumu pārkāpums pret Andi Zariņu, kurš netrāpīja nevienu soda metienu, bet cīņā par atlēkušo bumbu noteikumi tika pārkāpti pret Klāvu Šilbergu. Līdz ar to vicečempioniem bija iespēja panākt neizšķirtu, taču netrūka arī laika izraut uzvaru. Šilbergs otro soda metienu aizmeta garām, ekspreši atlikušajā laikā pamanījās trīs reizes izmest pa grozu, taču visas nesekmīgi – ar 85:84 laimīga uzvara Anzāģei/Popei.

Līdz ar to visām trim komandām tagad ir pa septiņām uzvarām, bet tām atlikušas arī trīs savstarpējās spēles. Bērzi Plus vispār vēl nav spēlējuši ar Baltijas Ekspreša basketbolistiem, kuriem vēl priekšā arī viens mačs ar Anzāģi/Popi. Izslēgšanas spēlēs iekļūs sešas labākās vienības, bet pirmās divas cīņu sāks pusfinālā, tā ka komandām ir, par ko pacīnīties. Ceturtie ar piecām uzvarām desmit mačos ir pašreizējie čempioni Ventspils Tehnikuma spēlētāji, tālāk seko bronzas medaļniece Brīvostas pārvalde ar diviem panākumiem, bet sestās vietas liktenis izšķirsies Spara un Bardaka spēlēs – abas komandas pēc septiņiem mačiem ir bez uzvarām, bet savstarpējās spēles 17. un 24. februārī to noteikti izmainīs.

V. Komanda U/Z P.
1. Anzāģe/Pope 7/1 15
2. Bērzi PLUS 7/1 15
3. Baltijas Ekspresis 7/1 15
4. Ventspils Tehnikums 5/5 15
5. Brīvostas pārvalde 2/6 10
6. Bardaks 0/7 7
7. Spars 0/7 7
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: