Ja Latvijas čempionvienība Ventspils nākamnedēļ savā šīs sezonas noslēdzošajā mačā Čempionu līgā uzvarēs Itālijas klubu Avellino, tā sev par šo turnīru desmit baļļu skalā varēs ielikt sešinieku, uzskata kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics.

Jau ziņots, ka Ventspils Čempionu līgas A apakšgrupas 13. kārtas mačā izbraukumā ar rezultātu 73:82 zaudēja Krievijas klubam Nizhny Novgorod, atvadoties no izredzēm kvalificēties izslēgšanas turnīram.

«Kā jau jebkurš putns sapņo aizlidot uz dienvidiem, mēs gribējām iekļūt izslēgšanas turnīrā. Pirms FIBA Čempionu līgas sezonas sākuma apzinājāmies, kas nāks pretī, tomēr ne vienmēr kluba nosaukums ataino patieso situāciju arī laukumā. Jāņem vērā, ka 80% spēļu neaizvadījām tādā sastāvā, kādā gribētu. Ja nākamnedēļ savā laukumā izdosies uzvarēt Avellino komandu, neko sliktu par šo Eirokausu es nevarētu teikt. Mēs cīnījāmies. Jā, varēja kaut kur paveikties vairāk, bet, iespējams, atsevišķos brīžos mums tiešām paveicās,» spriež Plenics.

Ventspils šosezon regulāri cīnījusies ar sastāva problēmām – apslimuši bijuši vairāki spēlētāji, jau sezonas priekšvakarā nopietnu traumu guva Jānis Antrops, kurš laukumā varētu atgriezties vien pavasarī, bet sezona priekšlaicīgi beigusies Robertam Freimanim.

«Nākamnedēļ uzvarot itālus, varēsim sev par šo Eirokausu sezonu ielikt sešinieku desmit baļļu skalā. Ja sportā varētu ko prognozēt, vakardienas spēle pret Nizhny Novgorod nebija tā, ko vajadzēja uzvarēt. Mums vajadzēja viņus pieveikt mājās un to pašu izdarīt ar Vloclavekas Anwil," neslēpa Pleinics.

Ventspils pašlaik savā grupā atrodas sešniekā, kas ļautu Eirokausu sezonu turpināt līmeni zemākajā FIBA Eiropas kausā. «Šim turnīram esam pieteikušies. Jebkurš starptautisks mačs mums tikai palīdzēs, turklāt parādīsim, ka Ventspils joprojām ir dzīva. Tas arī nodrošinās mums spēļu praksi,» teica Pleinics, piebilstot, ka drīzumā komandas sastāvā varētu būt korekcijas, tomēr tās nebūšot lielas. Ventspils varētu veikt papildinājumu kādā no ārējās līnijas pozīcijām.

Savukārt komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc mača Ņižņijnovgorodā atzina, ka šajā spēlē neizdevās atrast pretzāles sāncenšu agresīvajai spēlei: «Uz šo maču braucam pēc uzvaras, lai gan labi sapratām, ka izcīnīt to nebūs viegli. Zinājām, ka sāncenši spēlēs agresīvi, kā to ir darījuši jau iepriekš. Protams, šādā basketbolā daudz arī atkarīgs no tā, cik daudz atļauj tiesneši, taču šobrīd īsti negribētos apspriest tiesāšanu. Mājinieki teicami nospēlēja aizsardzībā. Pirms mača par to runājām, centāmies kaut ko likt pretī, taču tā arī neizdevās tikt galā ar šo fizisko spiedienu un agresivitāti. Cīnījāmies, centāmies, bet šoreiz uzvarai ar to izrādījās par maz, tomēr kritizēt par to savu komandu nevēlos.»

Čempionu līgas pēdējo mačo Ventspils aizvadīs 5. februārī, turklāt mača sākumlaiks būs Ventspilij neierasts – 19.30 –, jo visas apakšgrupas spēles sāksies vienlaicīgi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: