Šodien plkst. 11 Ventspils Mūzikas vidusskolā notiks Ziemeļkurzemes reģiona Mūzikas skolu direktoru un nodaļu vadītāju sanāksme.

Reizi mācību pusgadā šādu sanāksmi organizē Ventspils Mūzikas vidusskola kā reģiona metodiskais centrs. Šoreiz sanāksmē tiks runāts par aktualitātēm metodiskajā darbā, par sagatavošanas kursiem un uzņemšanas nosacījumiem Ventspils Mūzikas vidusskolā, kā arī par jauno izglītības programmu Elektroniskā mūzika un skaņu režija, ko Ventspils Mūzikas vidusskolā plānots ieviest jau ar nākamo mācību gadu.

Uzsākot jauno 2011./2012. akadēmisko gadu, arī Mūzikas akadēmijā tiks izveidota jauna Skaņu režijas katedra. To absolvējot studenti varēs iegūt profesionālā bakalaura grādu mūzikā un skaņu režisora 5. līmeņa profesionālo kvalifikāciju.

Ziemeļkurzemes reģiona Mūzikas skolu direktoru un nodaļu vadītāju sanāksmē rīt tiks arī runāts par reģiona mūzikas skolu apvienotā simfoniskā orķestra izveidi. Par to plašāk klātesošajiem stāstīs Ventspils Mūzikas vidusskolas simfoniskā orķestra diriģents Mārtiņš Bergs.

Savukārt, lai atjaunotu un izkoptu bigbenda tradīcijas Latvijā, Ventspils Mūzikas vidusskolas bigbenda vadītājs Renārs Lācis stāstīs par Ventspils bigbenda tālāko attīstību un iecerēm, kā arī par bigbenda jau sasniegtajiem rezultātiem pirmajā darbības sezonā.

Tāpat arī sanāksmē tiks runāts par jūlijā plānoto vasaras nometni mūzikas skolu Kora klases audzēkņiem, kā arī par ieceri atjaunot kādreiz rīkoto operdziedātājas Alīdas Vānes jauno vokālistu konkursu. Šobrīd tiek plānots, ka Ventspilī mūzikas skolu kora klases audzēkņu konkurss Dziedāšana varētu notikt šoruden.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: