Startējis Latvijas komandu čempionāta novusā vīru turnīrs, kuru ventspilnieki gan Virslīgā, gan 1. līgā uzsākuši ar trim uzvarām tikpat daudz mačos.

Pagājušajā gadā par Virslīgas čempioniem kļuva Ventspils novusisti Kaspars Leitis, Raimonds Leitis, Raivo Bumbieris, Ivars Jansons, Kaspars Knipens, Dainārs Plūme un Guntis Šūlmeistars, kuri savāca 43 no iespējamajiem 45 punktiem un pārtrauca ilgstošo valmieriešu dominanci šajā turnīrā. Vidzemnieki galu galā vispār palika bez medaļām – sudrabs tika Rīgas satiksmei, bet bronzu izrāva Kuldīgas Elvi. Jauno sezonu Ventspils sāka ar trim uzvarām trīs mačos, pieveicot gan Elvi (27:13), gan no 1. līgas pārnākušo Jelgavas novada Avangardu (30:10). Spraiga spēkošanās nesanāca arī ar Rīgas Rokādi, un arī šajā mačā ventspilniekiem tika trīs punktu uzvara – 26:14.

Ar trim uzvarām sezonu sāka arī pagājušās sezonas sudraba medaļas ieguvēji – Rīgas satiksmes spēlētāji – un no troņa gāztie čempioni valmierieši, septiņus punktus pamanījās iekrāt Daugavpils Promieņ, bet sešus – Babīte un Cesvaine. Pirmā posma mačus Ventspils aizvadīja savā Užavas ielas zālē, bet otrajā posmā 19. janvārī dosies uz Bausku, kur saspēlēs ar Mēmeli (pirmajā posmā 1 punkts), Vidzemniekiem (0) un pagājušās sezonas 1. līgas čempioniem ķekavniekiem (4).

Otra Ventspils komanda – Kursa – pagājušajā sezonā bija spiesta pamest Virslīgu un atgriezties pirmajā, kurā jauno sezonu uzsāka lieliski. Pirmajā posmā, kas risinājās Tukumā, ventspilnieki tika pie trim uzvarām un savāca maksimālo punktu skaitu. No Virslīgas tāpat izkritušie Saldus novusisti arī sāka ar simtprocentīgu rezultātu, tomēr aizvadot vien divas spēles, savukārt trešā pagājušās sezonas neveiksminiece – komanda Burtnieks – šobrīd vispār ir pazudusi no Latvijas novusa kartes. Kursa otrās kārtas mačus aizvadīs Ventspilī, Užavas ielas zālē uzņemot Saldus Druvu (3), Durbi (0) un NK Tukums 2 (3).

13 sieviešu komandas, starp kurām arī šajā sezonā atrodams Ventspils vārds, sezonu uzsāks šīs nedēļas nogalē. Pērn komanda ar vārdu Ventspils dāmu čempionātā atgriezās pēc vairāku gadu pārtraukuma (tajā spēlēja Līga Leite, Ilze Čakle, Janīna Kesenfelde, Dzintra Kraule un Ilona Indrāne) un pēdējā kārtā prata izraut sudraba medaļu. Dāmas pirmajā posmā dosies uz Liepāju, kur tiksies ar mājiniecēm – LSSK Amber-Liepāja un Kuldīgas komandu. Čempionātu gan sieviešu, gan vīriešu komandas noslēgs 2. martā, ar tādu vien atšķirību, ka ventspilnieces to varēs paveikt savās mājās.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Normunds Birkhans 11.01.2019, 11:05:16

    Superīgi. To spēli cienu un patīk uzspēlēt ja ir izdevība ;) Vai notiek arī bridža turnīri vēl ?

  • 0
    Mimmīte 11.01.2019, 13:09:00

    kur Ventspilē var uzsist novus???

  • 0
    Sporta pārvalde 14.01.2019, 15:54:00

    Ventspilī novusu iespējams spēlēt Ventspils Novusa klubā, Užavas ielā 8, otrā stāva zālē. Lūdzam sazināties ar vadītāju Kasparu Leiti pa tālr. 26469066 vai elektroniski kaspars.leitis@gmail.com.

  • 0
    keda 11.01.2019, 15:11:39

    Užavas 8 zālē, es tikai nezinu, kā pie šiem var pieteikties. Un arī Zaļajā namiņā, kas tagad ir tikai Oranžā velonoma :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: