Ventspils novadā iecerēts siltināt vairāku skolu un bērnudārzu ēkas, kā arī sociālo dzīvojamo māju Ambulance Ances pagastā.

Ventspils novada pašvaldība sākusi īstenot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētu projektu, kurā veiks sociālās dzīvojamās mājas Ambulance. renovāciju un rekonstrukciju, tādējādi palielinot tās energoefektivitāti. Projekta kopējās izmaksas ir 40 500 lati, no tām attiecināmās izmaksas ir 33 210 lati. 75% no projekta attiecināmajām izmaksām jeb 24 907 latus līdzfinansēs ERAF, bet Ventspils novada pašvaldības līdzfinansējums ir 8302 lati.

Drīzumā tiks veikta arī vairāku novada izglītības iestāžu ēku siltināšana. 2010.gada 27.decembrī starp Ventspils novada pašvaldību, Vides ministriju (VM) un SIA "Vides investīciju fonds" tika parakstīta vienošanās par projekta "Ventspils novada izglītības iestāžu energoefektivitātes uzlabošana" īstenošanu.

Paredzēts veikt siltināšanas darbus Ances pirmsskolas izglītības iestādē "Vālodzes", Popes pirmsskolas izglītības iestādē "Zemenīte", Puzes pamatskolā, Tārgales pamatskolā un Užavas pamatskolā un internātā.

Projektā paredzēts veikt kompleksus ēku siltināšanas pasākumus - ēkas fasāžu sienu siltināšanu, pamatu siltumizolēšanu, augšējā pārseguma siltumizolēšanu, jumta konstrukciju pārbūvi un seguma atjaunošanu, logu un durvju nomaiņu, siltummezglu rekonstrukciju, regulēšanas automātikas un siltumenerģijas skaitītāju uzstādīšanu.

Bērnudārzu grupiņās paredzēts ierīkot ventilācijas sistēmu, visās ēkās tiks sakārtotas arī dabīgās ventilācijas šahtas.

Projekta kopējais budžets ir 635 000 latu, no kuriem 59% finansēs Klimata pārmaiņu finanšu instruments.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: