Basketbola klubs Ventspils parakstīja sadarbības līgumu ar 18 gadus veco Dāvidu Vīksni, kurš šovasar Latvijas izlases sastāvā izcīnīja Eiropas U18 vicečempionu titulu.

195 cm garais uzbrucējs Dāvids Vīksne pagājušajā sezonā spēlēja Valmiera/Ordo Latvijas Basketbola līgā, kur tobrīd pilngadību nesasniegušais basketbolists 29 spēlēs guva 4,5 punktus un izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas. Vasarā Vīksne bija viens no Latvijas U18 izlases dalībniekiem Eiropas čempionātā. Sudraba komandas rindās uzbrucēja statistika sasniedza 4,9 punktus un 3,1 atlēkušo bumbu.

Dažas dienas pēc Eiropas čempionāta noslēguma jaunais basketbolists savās ģimenes mājās cieta gāzes sprādzienā, pēc kā sekoja mēnesis slimnīcas palātā. Taču ar līdzcilvēku palīdzību un neatlaidīgu spēku Vīksne veica rehabilitāciju un pamazām gatavojas atgriezties basketbola laukumā. Paredzams, ka savu debiju Ventspils viņš piedzīvos LBL 2. divīzijas komandas Ventspils Augstskola rindās. Līgums ar jauno spēlētāju noslēgts uz četriem gadiem.

Basketbola kluba Ventspils valdes loceklis Ralfs Pleinics: «Dāvida sekmēm basketbola laukumos līdzi sekoju pēdējās divas sezonas. Uzskatu, ka Dāvids ir basketbolists, kuru savas komandas sastāvā vēlētos redzēt jebkurš treneris. Viņa sniegums pagājušās vasaras U18 Eiropas čempionātā tikai vēlreiz to apliecināja – cīnītājs, kurš laukumā spēj atrisināt sarežģītus uzdevumus komandas interesēs. Ar basketbolista pārstāvjiem pēc U18 čempionāta beigām vienojāmies, ka viņš jau no šīs sezonas sākuma būs Ventspilī, tomēr dzīve ievieš korekcijas cilvēku plānos vis negaidītākajā veidā. Bet, kā jau teicu, Dāvids ir cīnītājs, un nu viņš ir Ventspilī, kā bijām vienojušies, un es ticu, ka kopā mums izdosies piepildīt šī talantīgā jaunieša sapņus. Virzīsimies soli pa soli, un pirmais mērķis – dalība U19 pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā.»

Jāpiebilst, ka Ventspils rindās ir vēl viens sudraba izlases spēlētājs – Kristaps Ķilps.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: