Lai gan oficiālā motokrosa sezona Latvijā ir noslēgusies, Ventspils pilsētas un novada motosporta entuziasti vēl divas reizes pulcēsies mačos, lai noskaidrotu šā gada ātrākos braucējus Ventspils rajonā.

Šajās sacensībās var piedalīties un spēkiem mēroties jebkurš interesents, kura īpašumā ir krosa motocikls. 17. novembrī, Latvijas simtgades svinību priekšvakarā, Zūrās (pirmais starts plkst. 11) notiks pirmais posms, bet noslēdzošais – 24.novembrī Jūrkalnē.

Šādi pasākumu motokrosa sezonas noslēgumā risinās jau kopš 2007. gada, kad motosporta entuziasti un amatieri Ziru mototrasē sacentās par firmas Sumata dāvāto kausu. 2010. gadā pēc 23 gadu pārtraukuma Zūrās un Jūrkalnē tika sadalītas Ventspils čempionāta medaļas, un kopš tā laika abās šajās trasēs katru rudeni tiek organizētas šādas treniņsacensības, kuras bieži pagodina arī Latvijā pazīstami motobraucēji.

Arī šogad mototusiņš paredzēts gan lieliem, gan maziem. Mazie sacentīsies 85cm3 klasē, bet pieaugušie, atkarībā no vecuma un braukšanas meistarības, tiks sadalīti iesācējos, amatieros, hobijniekos un veterānos. Par visu notiekošo informēs Latvijas motokrosa neatkārtojamais komentētājs Ēriks Fogels, bet sacensību nobeigumā visi tiks cienāti ar karstu zupu.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    karlito 08.11.2018, 12:57:29

    Labi,ka ne piemēram Krāslavā......Labi,ka vismaz rajonā ir trases kur pabraukt..Par Ventspili šoreiz paklusēšu..

  • -4
    keda 08.11.2018, 13:51:38

    Kur ir plašums, tur brauc... Pilsētā īsti vietas nav, bet es tā saprotu, ka izskata vietu aiz kalna. Un nedomāju, ka novadā pašvaldība tās trases šķūrēja ;)

  • 0
    karlito 08.11.2018, 17:45:06

    Cik ilgi jau izskata..? gadu,divus,trīs?

  • 0
    moto 10.11.2018, 09:31:24

    Vairāk, pirms katrām pašvaldību vēlēšanām sāk izskatīt un skata līdz nākamajām, un tad atkal viss no jauna :))
    Jautājums Ventspils Olimpiskajam Centram: kā veicas ar trases projekta ieceres apstiprināšanu? Vai projekts jau izstrādāts?

  • -3
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 12.11.2018, 16:01:52

    Saprotam, ka Ventspils motosporta entuziastiem jautājums par jaunas trases būvniecību ir ļoti nozīmīgs. Kā jau iepriekš esam informējuši, arī Olimpiskais centrs “Ventspils” ir ieinteresēts šīs ieceres realizēšanā. Trases projekta ieceres dokumentācija šobrīd atrodas pilnveidošanas stadijā. Būtisks nosacījums šī projekta nākotnes virzībai ir finansiālās iespējas.

  • 0
    karlito 12.11.2018, 18:12:28

    Gaidīsim pēc gada kārtējo OC atrakstīšanos...

  • 0
    karlito 12.11.2018, 18:17:28

    Ventspilī,ja pilsēta kaut ko tiešām vēlas uzbūvēt,viss notiek ātri un raiti,bet ar trasi ir īsta gumijas stiepšana...tātad tomēr pilsētas vadošie neuzskata mototrasi par vajadzīgu,savādāk viņa jau sen būtu..Neticu,ka Ventspils nevar dabūt šim mērķim naudu..neticu.

  • 0
    moto 12.11.2018, 23:03:07

    Atļaušos citēt Olimpisko Centru Ventspils : "Varam precizēt, ka Olimpiskā centra “Ventspils” šī gada budžetā ir paredzēti līdzekļi mototrases būvniecības projekta izstrādei. Projekta izstrādi varēs uzsākt pēc ieceres apstiprināšanas pašvaldībā. Savukārt, 2019. gada budžetā ir ieplānots finansējums moto trases būvniecības darbiem."

    Ko jūs tur vesalu gadu precizējat? Paši rakstījāt ka finansējums ir? Vai labāk atkal izšausim uguņošanā pāris trases, vai uzbūvēsim vēl kādus 7 futbola laukumus? Beidziet aizmālēt acis un turat solījumus, jaucot nost veco trasi, tika solīta jauna, tad lūdzu dodiet sportistiem trasi nevis mēģinat aizmālēt acis un vilkt visu garumā līdz kārtējām vēlēšanām, kad atkal tiks lepni paziņots par trases ieceri un nekas netiks darīts!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: