Eiropas čempionātā šorttrekā otrajā - 500 metru - distancē, mūsu Haralds Silovs slidojuma pēdējos metros spēj izraut bronzas godalgu.

Uzreiz gan jāpiebilst, ka Haralds no otrās vietas ieguvēja brita Džeka Velburna atpalika tikai par nepilnu sekundes simtdaļu. Arī šajā distancē uzvaras laurus plūca Francijas šorttrekists Tibē Fausonnnets, kurš tādejādi, vēl pārliecinošāk, ar 68 punktiem, izvirzījies sacensību kopvērtējuma vadībā. Silovs, ar 21 punktu, ieņem trešo vietu, kā arī ir jau nodrošinājis dalību 3000 metru superfinālā, kurā startēs astoņi labākie sportisti.

Pēc apbalvošanas ceremonijas Silovs neslēpa prieku par izcīnīto bronzas medaļu, bet viņa mērķis tāpat ir un paliek uzvara. „Jau pirmajā priekšskrējienā tāpat kā vakar norāvās slida, atkal sanāca neliela šaķeršanās ar sāncensi. Pārējie skrējieni arī negāja gludi un tikai ar lielām pūlēm spēju iekļūt katrā nākošajā kārtā. Tas tāpēc, ka nevienā no skrējieniem nesanāca uzrādīt labu rezultātu, kas nodrošinātu labāku starta vietu. Tāpēc katrā skrējienā nācās startēt no neizdevīgās ceturtās starta vietas. Visi gan pusfinālā, gan finālā viss izšķīrās tikai pēdējos metros.”

Jāpiebilst, ka ceturtdaļfināla slidojuma pēdējā aplī Haralds gandrīz krita un veiksmīgu apstākļu sakritības pēc iekļuva nākošajā kārtā. Kā sacīt jāsaka, veiksme palīdz stiprākajiem.

Jēkabam Saulītim ļoti sekmīgi izdevās iesākāt šīs sacīkstes. Pirmajā skrējienā Jēkabs jau no paša skrējiena starta prata izvirzīties vadībā, ko pārliecinoši arī noturēja līdz pašam finišam, ievērojami apsteidzot pārējos konkurentus. Astotdaļfinālā Saulītis mēģināja pielietot tieši tādu pašu taktiku, ko arī veiksmīgi realizēja līdz brīdim, kad krita. Jēkabs bija izvirzījies drošā vadībā, kad mūsu šorttrekista kājas pēc līkuma nedaudz sapinās, kam sekoja kritiens.

Kā atklāja pats sportists, kad pie vainas esot bijusi skriešana. „Biju uzņēmis ļoti lielu ātrumu un gribēju būt vēl ātrāks, tāpēc sāku skriet, ko man nevajadzēja darīt. Pēc līkuma man sapinās kājas un kritu. Hērenvenas halles ledus ir ciets un smags, tāpēc slidām nav tik laba saķere, bet neko darīt.” Izlases galvenais treneris Māris Birzulis Saulīša startu vērtēja kā labu un atzina, ka Jēkabam kājas šodien nostrādāja ātrāk par galvu, tāpēc tāds rezultāts. „Jēkabam ātrums ir ļoti labs, viņš ir tik pat ātrs kā labākie šorttrekisti. Vienīgi viņam vēl nav tā pieredze un kā šodien varēja redzēt paša kļūda patraucēja uzrādīt vēl labāku rezultātu. Saulītis pirms pēdējās sacensību dienas ieņem 15. vietu 45. sportistu kopvērtējumā.

Evitai Krievānei izdevās izpildīt vienu no saviem mērķiem – kādā no distancēm iekļūt labāko divdesmitniekā, kas šoreiz viņai arī izdevās – 20.vieta. „Kaut neesmu savā labākajā formā un pienācīgi trenējusies, iekļūšanu divdesmitniekā vērtēju kā labu sasniegumu,” pēc starta atklāja Krievāne. „Katrā ziņā saskatu, ka potenciāls ir liels, tikai vajag kārtīgi trenēties un sagatavoties sezonai, tad arī būs daudz augstāki rezultāti. Tālākajos plānos ir ideja pa nopietnam atgriezties šorttrekā. Trenēties katru dienu un būt atpakaļ šajā vidē, bet vai tas man izdosies un būs vajadzīgais finansējums, to redzēsim tikai vēlāk,” atklāj Evita.

Kaspars Heisters no Holandes

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: