Par Ventspils Atklātās hokeja līgas čempioniem kļuvuši Kurekss hokejisti, kas finālā pieveica Marbella komandu, bet bronzas godalgas tika Ventspils novada komandai.

Pusfinālā Marbella tikās ar Dundagas komandu, kas sāka ar uzvaru 3:2. Otrajā mačā Marbella revanšējās ar 5:1, bet izšķirošo cīņu svinēja uzvaru 12:2 un iekļuva finālā. Otrajā pusfinālā tikās Kurekss un Ventspils novada komanda, sarīkojot īstu šovu. Vispirms Ventspils novads uzvarēja ar 5:2, otrajā mačā Kurekss revanšējās ar 2:1, bet izšķirošajā spēlē viss nonāca pat līdz pēcspēles metienu sērijai, kas turklāt arī nebeidzās ar pirmo apli. Mača septītajā minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu, rezultātu atklāja Oskars Grigulis, bet četras minūtes vēlāk novada komandas pārstāvis Niks Matevičs panāca izlīdzinājumu. Un viss – pamatlaikā vārtu vairs nebija.

Bullīšu sēriju, kurā vispirms tika veikti trīs piegājieni, ar precīzu metienu sāka Grigulis, bet novada komanda izlīdzinājumu panāca ar trešo mēģinājumu, kad izcēlās Sandis Frīdenbergs. Ceturtais metiens precīzs bija abām komandām (Grigulis, Frīdenbergs), piektais bija pa tukšo, bet sestajā mēģinājumā izcēlās Aleksis Kristiņš no Kureksa. Līdz ar to Kurekss, kas pērn palika bez medaļām, svinēja uzvaru 2:1 gan mačā, gan sērijā un arī iekļuva finālā.

Maču par bronzu labāk sāka Dundagas komanda, kas pirmajos divos periodos turējās drošā vadībā. Otrā sākumā Kaspars Rudzītis guva jau savus trešos vārtus, panākot 4:1 dundadznieku labā, bet pēc diviem periodiem Dundaga bija vadībā 5:3. Pēdējā perioda pašā sākumā Frīdenbergs samazināja sāncenšu pārsvaru līdz minimumam, bet straujš mača atrisinājums nāca minūtes piecas pirms mača beigām. Ventspils novads 47 sekunžu laikā pamanījās gūt trīs (!!) vārtus, divas reizes izceļoties Miķelim Pāvelsonam (viņam kopumā trīs vārtu guvumi) un reizi – Artim Kuģeniekam. Ventspils novads savu pārsvaru nosargāja, svinot uzvaru ar 7:5, tā vēlreiz tiekot pie bronzas medaļas un atstājot pagājušās sezonas finālistus bez godalgām.

Bez Pāvelsona un Kuģenieka ar precīziem metieniem izcēlās arī Niks Matevičs un Elvis Barakauskis, bet Dundagas rindās bez Rudzīša – arī Juris Perekrests un Krišs Ārs.

Zelta mačā gūto vārtu bija krietni vien mazāk. Pirmais periods tika noslidots pa tukšo, ja neskaita divus noraidījumus, bet otrā sākumā Marbella atklāja rezultātu – precīzi meta Jānis Rutkis. Nepilnas divas minūtes vēlāk Grigulis panāca izlīdzinājumu, bet perioda pēdējā minūtē Kristiņš jau izvirzīja vadībā Kureksu. Izšķirošajā trešdaļā uzdevumu augstumos joprojām bija abu komandu aizsardzība, kas, protams, īsti nebija pa prātam HK Marbella, kam tomēr vajadzēja atspēlēties. Galu galā minūti pirms mača beigām nācās arī noņemt vārtsargu un sūtīt cīņā sesto laukuma spēlētāju, taču 23 sekundes līdz Grigulis raidīja ripu tukšos vārtos, tā atrisinot jautājumu par uzvarētāju – par Ventspils Atklātās hokeja līgas čempioniem 2018. gadā kļuva Kureksa hokejisti!

Par labākajiem savās komandas tika atzīti Edgars Vircavs-Kalniņš (HK Patrioti), Kaspars Rudzītis (SK Dundaga), Kristaps Pāvelsons (Ventspils novads), Vjačeslavs Movko (HK Marbella) un Dzintars Vītols (Kurekss), bet sezonas labākā vārtsarga balva tika novada komandas spēlētājam Raivim Turkam.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Edvīns 18.04.2018, 14:51:49

    PROFI!

  • -3
    krustmateflorence 18.04.2018, 19:30:58

    KAUNS ,LIELS KAUNS-CIK ES UZZINĀJU NO SAVAS DRAUDZENES VĪRA,KURŠ JAU SEN STRĀDĀ KUREKSSĀ, TAD ALGAS IR STRĀDNIEKIEM SAMAMAZINĀTAS,PRĒMIJAS UZ SVĒTKIEM NEMAKSĀ VISPĀR JAU SEN.
    SPONSORĒŠANAI NAUDA VIENMĒR ATRODOTIES ,BET SAVIEM STRĀDNIEKIEM ALGAS PALIELINĀT NEVĒLAS.

  • 0
    Guantanamo 18.04.2018, 20:59:08

    Nav ko ņaudēt

    Krize kokrupnieciba sākās 2007.gada, visi zinam kad tā sākas cilvēku makos...Cenas kokiem kosmosā, tā ka visi priekšvēstneši ir ....

  • -2
    keda 19.04.2018, 08:43:11

    Par ko jūsu vīrs tur strādā? :)

  • 0
    Latvija pāri visām! 18.04.2018, 20:50:18

    Kruti - pat Dundagā ir hokeja komanda )

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: