BK Ventspils basketbolisti FIBA Eiropas kausa atbildes mačā viesos svinēja uzvaru pār dāņu Bakken Bears 81:75, taču samocītais panākums ne tuvu neļāva pretendēt uz veiksmi arī divu spēļu summā.

Ventspilnieki savā laukumā atbaidoši aizvadīja mača pēdējās minūtes, galu galā piedzīvojot zaudējumu ar 20 punktu deficītu. Cerības uz panākumu divu spēļu summā tas krietni sašķobīja, bet vismaz nomazgāt kauna traipus no komandas mundiera bija pavisam reāli. Diemžēl īsti nesanāca ne viens, ne otrs.

Lai gan lielāko daļu mača vadībā bija tieši Ventspils, pēdējā ceturtdaļā komanda īsā laikā izlaida desmit punktu pārsvaru, ļaujot mājiniekiem savus uzbrukumus noslēgt ar iespaidīgiem triecieniem no augšas. Atšķirībā no mača Ventspilī, komanda šajā brīdī tomēr nesabruka pavisam un vismaz šajā spēlē prata izcīnīt uzvaru – 81:75.

Pa 15 punktiem ventspilniekiem sameta Rihards Lomažs un Emanuels Ubilla, 12 guva Juliuss Juciks, bet pa desmit – Aigars Šķēle un Māris Gulbis. Ventspils šoreiz uzvarēja cīņu par atlēkušajām bumbām (41-38), taču atdeva krietni mazāk piespēļu (9-16) un pieļāva vairāk kļūdu (20-14). Pozitīvā ziņa - komanda tika pie vairāk otrās cerību punktiem (23:17) un punktus pēc kļūdām (17:13).

Līdz ar to ventspilniekiem atlikusi tikai cīņā Latvijas Basketbola līgā, kurā nākamās četras spēles jāaizvada savā laukumā – 17. martā ar valmieriešiem, 21. martā viesosies VEF, trīs dienas vēlāk ieradīsies liepājnieki, bet 7. aprīlī gaidāma spēle ar BK Ogre.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Jānis Bitenieks 15.03.2018, 10:02:40

    Mans dīvāna eksperta viedoklis - večiem pie fiziskās noturības jāpieliek. Kaut kā uz beigām , gan Ventspilī gan Dānijā nevar paskriet.

  • -2
    Vilis Skuja 15.03.2018, 10:29:23

    Vai nevajadzētu apsvērt jautājumu par šī basketbola kluba likvidāciju vispār?
    Tā vietā izveidot amatieru komandu no vietējiem ,Ventspilī dzimušiem ,basketbolistiem,neņemot no malas klāt nevienu svešo.

  • -1
    keda 15.03.2018, 11:16:06

    Nē, bez neviena leģionāra nevajadzētu gan palikt, bet padomāt par savējo komandu gan varbūt arī der. Te gan jāatceras, ka puslīdz labs vietējais ir krietni dārgāks par tādu pašu importu. Visbiežāk

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: