Aizvadītās nedēļas nogalē pie uzvarām Latvijas Basketbola līgā tikuši gan BK Ventspils, gan Ventspils Augstskolas basketbolisti.

BK Ventspils LBL čempionātā tikā ar Valka/Valga komandu, no kuras pirms kāda laika tika pārvilināts uzbrucējs Roberts Freimanis. Tiesa, uzspēlēt pret bijušo komandu Freimanim neizdevās, jo iepriekšējā Čempionu līgas spēlē tika savainota potīte, kas tiks ārstēta vēl divas nedēļas. Toties ierindā atgriezās lietuviešu centrs Juliuss Juciks, bet debiju komandā piedzīvoja amerikāņu uzbrūkošais aizsargs Dominezs Bārnets. Turpinot par sastāvu – laukumā tā arī nedevās Aigars Šķēle, bet kādā epizodē zem groza degunu pārsita Maiks Bruševics, pēc kā spēlē vairs neatgriezās.

Ventspilnieki maču aizvadīja tieši ar tik lielu atdevi, lai izcīnītu uzvaru. Pirmajā puslaikā viesi turēja līdzi, bet tā izskaņā Ventspils veica izrāvienu 14:0, izvirzoties vadībā 40:25. Otrais puslaiks atkal aizritēja līdzīgā cīņā, kas Ventspili pilnībā apmierināja, jo panākumu šāda mača gaita neapdraudēja – 60:45 pēc trim ceturtdaļām, bet visā spēle uzvara 74:63. Rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Juciks, bet Bārnets debitēja ar nepilnām 19 minūtēm un sešiem punktiem. Ventspilij tā bija 15 uzvara tikpat mačos.

Ventspils Augstskolas komanda tika pie sava ceturtā panākuma LBL2 otrajā posmā, savā laukumā pārspējot BA Turība komandu. Ventspils studenti nogulēja otro ceturtdaļu, taču pārējās trīs bija daudz enerģiskāki un rezultatīvāki par sāncenšiem. Pēc pirmā puslaika mājiniekiem gan bija tikai viena punkta pārsvars (48:47), trešajā ceturtdaļā viesi uz brīdi arī izvirzījās vadībā, taču tās pēdējās minūtēs VeA guva divreiz vairāk punktu par sāncenšiem, tiekot pie septiņu punktu pārsvara 78:71. Pēdējās desmit minūtēs Turībai uz brīdi atjaunoja intrigu, taču to tūlīt pat noslāpēja Artūra Grīnberga tālmetiens, kas uzsāka deviņu punktu izrāvienu (98:85). Visā mačā uzvara 104:91, kas komandai bija ceturtā 11 spēlēs. Ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Vlads Mikuļskis.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    еs 23.01.2018, 22:17:57

    Daļēji pietrūka cīņasspara: 2.puslaikā ļāvām V/V izcīnīt par daudz atlēkušo bumbu uzbrukumā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: