Futbola klubs Ventspils oficiāli darījis zināmu, ka komandu atstāj galvenais treneris Pols Ašvorts. Viņa aizstājējs pagaidām nav paziņots, bet futbola sabiedrībā virmo runas, ka klubu gaida lielas pārmaiņas un jauni īpašnieki.

Angļu speciālistam beidzies līgums, kurš pēc abpusējas vienošanās pagarināts netiks. Ašvorta atgriešanās Ventspilī notika 2015. gada beigās, kad viņš palīdzēja komandai izcīnīt bronzas medaļas. Nākamajā sezonā atkal bija trešā vieta, bet pagājušajā sezonā dzeltenzilie finišēja ceturtajā pozīcijā. 2017. gadā Ventspils izcīnīja savu septīto Latvijas kausu, un šī trofeja kļuva par pirmo, kuru Ašvorts ieguva Latvijas futbolā.

Kopumā Latvijas čempionātā Ventspils Pola Ašvorta vadībā aizvadīja 130 mačus (rekords kluba vēsturē!): 83 uzvaras, 24 neizšķirti, 23 zaudējumi. Eirokausos (UEFA Kauss/Eiropas Līga) – 12 mači: 3 uzvaras, 1 neizšķirts un 8 zaudējumi.

Ventspilnieki jau uzsākuši gatavošanos jaunajai sezonai, bet pagaidām bez galvenā trenera un papildinājumiem sastāvā. Zināms, ka komandu pēc vienas sezonas tajā pametis pussargs Artjoms Vasjkovs, kurš atgriezies Baltkrievijā. Darbu citā ārzemju klubā meklē lietuvietis Simons Pauļus, bet pagaidām bez rezultātiem, savukārt Antons Jemeļins jaunajai sezonai gatavojas Liepājā. Tāpat futbola sabiedrībā tiek runāts, ka mainījušies Ventspils īpašnieki, bet klubs pagaidām šo informāciju neprecizē.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    keda 17.01.2018, 10:10:34

    Paga, paga - ir kāds no malas nopircis dzeltenzilo klubu? Cerams, tāds nopietns biznesmenis, nevis tikai naudas atmazgātājs,ko? Uh, gaidām ziņas...

  • 0
    reku 17.01.2018, 11:17:30

    Vai pircējs nav atkal kāds žīds?

  • 0
    karlito 17.01.2018, 11:47:09

    Gaidām jaunas ziņas par klubu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: