Pēc vairāk nekā mēneša pārtraukuma maču savā laukumā šovakar aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, gada pēdējā Čempionu līgas spēlē uzņemot Klaipēdas Neptūnas.

Pēdējo maču savā laukumā ventspilnieki izspēlēja 14. novembrī, taču šo spēli komanda gan jau gribētu aizmirst vai arī atcerēties tikai pedagoģiskos nolūkos – pret grupas pastarīti Orlandina Basket trešajā ceturtdaļā tika samesti vien četri punkti, visā mačā 55 punkti un piedzīvots zaudējums ar 11 punktu deficītu. Tam sekoja ne pārāk izteiksmīgs mačs Salonikos un zaudējums PAOK (76:83), kā arī otro reizi šajā sezonā izdevās sarūgtināt čempionus no Tenerifes, uzvaru izcīnot arī izbraukumā – 71:65. Tas ļāva saglabāt ceturto vietu apakšgrupā, dalot to ar franču Elan Chalon, bet tieši par vienu pozīciju augstāk atrodas komanda Neptūnas, kas izcīnījusi par vienu uzvaru vairāk. Tiesa, lai apsteigtu lietuviešus, mūsējiem ar uzvaru vien nepietiks, jo pirmajā mačā Klaipēdā mājinieki bija pārāki ar septiņu punktu pārsvaru (87:80), tā ka nepieciešams sadeldēt arī to.

Šābrīža Lietuvas čempionāta vicelīderi Čempionu līgā piedzīvojuši divus zaudējumus pēc kārtas, un arī kopumā komanda pārdzīvo visai smagu brīdi. Klubs Neptūnas saskāries ar nopietnām finansiālajām problēmām, kuru dēļ komandu jau pametuši divi tās līderi – saspēles vadītājs Mindaugs Girdžūns un uzbrucējs Arns Butkevičs pārcēlušies uz Lietuvos Rytas. Spēlējot jau bez šiem spēlētājiem, Neptūnas viesos tomēr prata sarūpēt intrigu cīņā ar Elan Chalon, lai gan piedzīvoja zaudējumu ar 81:86.

Pēdējās spēlēs laukumā nav devies arī pieredzējušais Tomass Delinikaitis, taču viņš gan joprojām atrodams komandas spēlētāju sarakstā un turpina dziedēt kājas traumu. Pirmajā mačā pret Ventspili viņš realizēja četrus tālmetienus un kopumā guva 14 punktus, bet kopējais šī trio pienesums Klaipēdas cīņā bija 39 punkti, sešas atlēkušās bumbas, piecas piespēles un astoņas (!) pārķertās piespēles. Komandā vairs nav arī amerikāņa Malkoma Armsteda, tāpēc Lietuvas čempionāta pēdējo spēli tā aizvadīja deviņu vīru sastāvā, tomēr prata pieveikt Nevežis (84:75). Teicamu maču aizvadīja 32 gadus vecais Renalds Seibutis, kurš 37 minūtēs guva 26 punktus, bet tikko uz komandu atnākušais amerikānis Džeralds Džonsons guva 17 un atdeva septiņas piespēles.

Par citu papildinājumiem aizgājušo spēlētāju vietā dzirdēts vēl nav, toties Neptūnas nomainījies direktors, ir cerības piesaistīt jaunus sponsorus, bet pagājušās nedēļas vidū arī tika izmaksāta daļa algas. Skaidrs, ka Klaipēdas basketbolisti neieradīsies Ventspilī tikai paskraidīt pa laukumu, ko labi pierādīja Francijā, spējot atspēlēt 14 punktu deficītu un mača beigās uz brīdi pat tiekot vadībā. Jākoncentrējas uz visiem 100, un šeit lieti varētu noderēt pēdējās Ventspilī aizvadītās spēles atgādināšana.

Pirmais mačs savu līdzjutēju priekšā tas būs jaunajam horvātam Tomislavam Gabrovičam, kam jau pavisam drīz beigsies pārbaudes laiks, tā ka produktīvs sniegums būtu gan viņa, gan komandas interesēs. Jau mačā Tenerifē laukumā ļoti enerģiski atgriezās Bleiks Hamiltons, tiesa, ļoti ātri nopelnot piecas piezīmes, taču arī pagūstot izcelties ar četriem gūtajiem punktiem, piecām atlēkušajām bumbām, vienu bloķētu metienu un pārķertu bumbu. Katrā ziņā šobrīd komandas ir maksimāli labākajā sastāvā, tāpēc nav nekādu iemeslu negaidīt arī tādu pašu basketbolu!

Bez šī mača līdz gada beigām ventspilniekiem vēl jāaizvada divi LBL mači – 22. decembrī komanda viesosies Ogrē, bet 29. decembrī savā laukumā uzņems liepājniekus.

B apakšgrupas tabula

Vieta Komanda U Z +/-
1. Ludwigsburg 7 1 +110
2. Tenerife 6 2 +97
3. Neptūnas 5 3 +53
4. Ventspils 4 4 -4
5. Elan Chalon 4 4 +1
6. Gaziantep 2 6 -114
7. Capo d'Orlando 2 6 -67
8. PAOK 2 6 -76
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: