26. decembrī plkst. 14 Ugālē, tautas namā "Gaisma", notiks kamermūzikas koncerts. Uzstāsies Aleksandrs Kalējs – klavieres – un Dāvis Sliecāns – alts.

Duets izveidojās 2016. gadā, kļūstot par XXIV konkursa "JVLMA labākais studentu kameransamblis" laureātu un saņemot speciālbalvu "Par labāko latviešu mūzikas interpretāciju". XII Starptautiskajos latviešu jauno mūziķu meistarkursos "Krustceles mūzikā" Siguldā duets ieguva Knuta Lesiņa balvu – koncerttūri ASV šī gada rudenī. Mūziķi sadarbojas ar tādiem latviešu komponistiem kā Imants Zemzaris, Arturs Maskats un Aivars Kalējs.

Dāvis Sliecāns ir viens daudzpusīgākajiem un talantīgākajiem Latvijas jaunās paaudzes altistiem. Mūziķis kā solists ir uzstājies kopā ar Jēkabpils un Ventspils kamerorķestri. Dāvis Sliecāns ir absolvējis Ventspils mūzikas vidusskolu Andra Puziņa klasē un tagad studē Latvijas Mūzikas akadēmijā pie asociētās profesores Ināras Brīnumas, kā arī "Erasmus+" programmā oktobrī sāka studijas "Hochschule für Musik und Theater München". Paralēli studijām mūziķis spēlē Valsts kamerorķestrī "Sinfonietta Riga" un kopš 2017. gada ir kamerorķestra altu grupas koncertmeistars.

Pianists Aleksandrs Kalējs klavierspēli studē profesora Sergeja Osokina klasē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Vairāku valsts un starptautisko konkursu laureāts. Pēdējie panākumi ir iekļūšana finālā III Starptautiskajā Džordža Gēršvina konkursā Ņujorkā un "Grand Prix" III Starptautiskajā "Alion Baltic" konkursā. Uzstājies koncertos ASV, Austrijā, Baltijas valstīs, Islandē, Spānijā, Šveicē, Zviedrijā un vairākos starptautiskajos festivālos.

Kamermūzikas koncertā Ugālē skanēs komponistu Karla Ditera fon Ditersdorfa, Aivara Kalēja, Roberta Šūmaņa, Dobrinkas Tabakovas un Domeniko Skarlati skaņdarbi.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: