16. gadu pēc kārtas Ventspilī notika arhitektu lielais ziemas pasākums ''Baltā dūna – 2017'', kurā tika sadalītas balvas “Zoss – 2017” un „Aitas un Auni – 2017”, kā arī pasniegti apbalvojumi skates “Labākie darbi arhitektūrā, vides dizainā un būvniecībā Ventspils pilsētā 2016. un 2017. gadā” uzvarētājiem.

Pagājušajā nedēļā žūrijas komisija trīs atsevišķās kategorijās izvērtēja 2016. un 2017. gadā Ventspils pilsētā tapušos labākos objektus arhitektūrā un vides dizainā, no kuriem izvēlējās Grand Prix 2016/2017 balvas cienīgāko, kā arī izvērtēja būvfirmu darbu.

Kategorijā „A”, vērtējot vienpadsmit skatei nominētās jaunbūves, vēsturisko ēku restaurāciju, atjaunošanas un pārbūves objektus, rūpniecības un ražošanas ēkas, par Gada būvi 2016/2017 tika atzīts ēku komplekss Vecpilsētā, Baznīcas ielā 2.

Kategorijā „B”, vērtējot vienpadsmit skatei nominētos interjerus, vides dizaina un pilsētas infrastruktūras objektus, ainavu arhitektūras darbus, par Gada dizainu 2016/2017 tika atzīts objekts “Strūklaka “Fregate VALZIVS”” Lielajā laukumā.

Kategorijā “C” starp sešām izvērtēšanai iesniegtajām objektu izkārtnēm un reklāmām par labāko tika atzīta izkārtne bērnu rotaļu laukumam „Brīnumzeme” Virves ielā 3.

Žūrijas komisijas locekļi, izvērtējot “A”, “B” un “C” kategorijās par labākajiem atzītos darbus, GRAND PRIX 2016/2017 vienbalsīgi piešķīra objektam “Strūklaka “Fregate VALZIVS” Lielajā laukumā, Ventspilī”.

Par labāko būvfirmu 2016.un 2017.gadā tika atzīta SIA “Ostas celtnieks”.

Atzinības rakstu saņēma arhitekte Digna Gerule par Ventspils dzelzceļa stacijas ēkas atjaunošanu, kā arī trīs kafejnīcu interjeru izveidotāji - Dzintars Kantsons un SIA "Kusman" par interjeru kafejnīcai “Rātsgalds” , SIA “OLESEN INVEST” par interjeru kafejnīcai “Windau Coffee” un Agnese Jansone par interjeru kafejnīcai “BOLERS”.

Savukārt pasākuma Baltā Dūna 2017 dalībniekiem balsojot, par 2017. gada titula „Zoss – 2017” un tradicionālās galvenās balvas – dūnu segas ieguvējiem tika atzīti nozīmīgā objekta Vecpilsētā – ēku kompleksa Baznīcas ielā 2 atjaunotāji – arhitekte Elīna Rožlapa un objekta īpašnieks Dzintars Kantsons, bet autoruzraudzības veicējam Agrim Lērumam, kas jau iepriekšējos gados par vēsturisko ēku atjaunošanu ir saņēmis šo titulu, ko autors var iegūt tikai vienu reizi dzīvē, tika tituls “Auns- 2017”. Tradicionālos titulus “Auns - 2017” un “Aita - 2017” un balvā aitas vilnas spilvenus piešķīra arī Andrim Norītim par izteiksmīgo un skaidri nolasāmo izkārtni bērnu laukumam “Brīnumzeme”, SIA “Melns un Balts” par krāsaina sporta kompleksa izveidošanu pie 3. vidusskolas, Ansbergu ģimenei par savrupmāju Staldzenē, arhitektēm Daigai Kušķei un Initai Zellītei par dzīvojamās mājas jaunbūves Vasarnīcu ielā 29 veiksmīgu ievietošanu ainavā, Ludvigam Saprovskim par graudu termināļa paplašināšanu, arhitektam Jānim Bumbierim un Larsam Olesenam par kafejnīcas “Windau Coffee” izveidošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: