Latvijas Olimpiskā komiteja nosaukusi pretendentus uz Latvijas gada balvu sportā desmit nominācijās, kā arī pasludinājusi balvas par mūža ieguldījumu sportā ieguvēju.

Starp pretendentiem uz balvu ir arī divi ventspilnieki. Uz gada labākās sportistes balvu pretendē pasaules un Eiropas čempionāta bronzas medaļniece un Eiropas U20 čempione svarcelšanā Rebeka Koha. Ar viņu konkurē cīņas sporta pārstāve Anastasija Grigorjeva, vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, kā arī tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Savukārt gada trenera balvai izvirzīts bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis, kā arī vīriešu basketbola izlases vadītājs Ainars Bagatskis un skeletona speciālists Dainis Dukurs. Balvu par mūža ieguldījumu sportā saņems ilggadējais velomehāniķis, sešu olimpisko spēļu dalībnieks Arkādijs Svece.

Tāpat tiks apbalvoti aizvadītā gada labākais jaunais sportists, labākā komanda, labākais tehnisko sporta veidu pārstāvis, labākā komanda individuālajos sporta veidos, gada sporta notikums, gada notikums tautas sportā, kā arī tiks pasniegta Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva.

Papildu šīm nominācijām tiks pasniegta balva gada sporta skolotājam, LTV speciālbalva, Paraugs sportā un gada balva sporta žurnālistam, ko piešķir Artūra Vaidera fonds. Portālā DELFI uzsākts līdzjutēju balsojums par populārāko sportistu, bet šīs nominācijas uzvarētājs tiks noskaidrots telefona balsojumā par trim finālistiem, kas notiks svinīgās ceremonijas laikā LTV1 tiešraidē 21. decembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: