Ar neparasti krāšņu salūtu, kas pamanījās tā vērotājus arī samulsināt, iesācies Jaunais gads pēc vietējā Ventspils laika.

Lielais laukums kā parasti Jaungada naktī pēc pusnakts piebira cilvēkiem. Daļa svinētāju tur pulcējās jau Vecgada vakara pēdējā stundā un izbaudīja grupas Dzelzs vilks muzikālo sniegumu, kā arī ieklausījās valsts prezidenta Valda Zatlera apsveikumā.

Skaistu pārsteigumu savai izredzētajai un visiem klātesošajiem sagādāja kāds puisis, kas bildināja savu mīļoto, par ko visiem klātesošajiem paziņoja Dzelzs vilks pārstāvis .

Pēc domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga uzrunas ventspilniekiem un ciemiņiem plkst. 00.33.44 debesīs uzdzirkstīja krāšņas ugunspuķes, kas tika digitāli vadītas.

Taču pēc dažām minūtēm salūts uz aptuveni 35-40 sekundēm pārtrūka, dažs labs nodomāja, ka pārtraukums bijis paredzēts, cits – ka krīzes laikam ar to arī gana. Pēc īsa pārtraukuma salūts atkal uzplauka savā krāšņumā, un atkal lika par to sajūsmināties jau vairakkārt ar dažādiem pārsteigumiem izlutinātajiem ventspilniekiem.

Kā skaidro SIA Svētku aģentūra pārstāvis Kalvis Kalniņš, salūta laikā detonēja 100 mm šāviņš un nostrādāja drošības sistēma. Salūta speciālisti novērtējuši situāciju, un secinājuši, ka apdraudējuma nav, tāpēc sistēma pārstartēta, un salūts turpinājās.

Detonācija notiek ļoti retos gadījumos, piebilda Kalniņš, un šoreiz tā gadījies ražošanas brāķa dēļ. Taču firma pilnībā uzņemas visu atbildību, un par nenotikušajiem šāviņiem Ventspils pilsētas domei nebūs jāmaksā.

Komunālās pārvaldes direktora 1. vietnieks Edgars Puriņš informē, ka līgums par Jaungada salūtu noslēgts par Ls 5800.           

Firmas Svētku aģentūra pārstāvis apgalvo, ka ir vienīgā kompānija Baltijā, kas strādā ar šādu digitālu sistēmu, kas laikus spēj novērtēt drošības apdraudējumu. Sistēma pilnībā ļauj izvairīties no negadījumiem, kad šāviņi neparedzētu apsvērumu dēļ trāpa salūta vērotājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: