Ventspils novada dome šogad plāno apgūt aptuveni 4 miljonus latu no ES fondiem un realizēt vairākus lielus projektus.

Šogad novads turpinās apgūt Lauku atbalsta dienesta administrētos projektus: ir noslēgts līgums par Ugāles tautas nama rekonstrukciju, izsludināts iepirkums par Popes rekreācijas un sporta infrastruktūras sakārtošanu, paredzēta Puzes bibliotēkas un sporta zāles rekonstrukcija, Usmas kultūras nama un Jūrkalnes tautas nama rekonstrukcija, kā arī Ziru pagasta pašvaldības autoceļa rekonstrukcija 1,1 km garumā.

Līdz novembrim paredzēts veikt energoefektivitātes pasākumus piecās novada izglītības iestāžu ēkās, tiks siltināts Ances bērnudārzs Vālodzīte un Popes bērnudārzs Zemenīte, kā arī Užavas, Puzes un Tārgales pamatskolas ēkas. Vārves un Ventavas ūdenssaimniecības projektu iepirkumu konkurss tiks atvērts janvārī, bet Piltenes – februārī, pēc tam uzsāksies ūdenssaimniecības projektu būvdarbi.

Par Ziru un Puzes ūdensaimniecību iepirkumu konkursi tiks izsludināti martā. Savukārt par Zūru ciema, Zlēku un Dokupes ciema ūdenssaimniecības sakārtošanu, kā arī Vārves ciema projekta 2. kārtu pašvaldība cer uz ministrijas un ES finansējuma atbalstu. Uz to ļauj cerēt fakts, ka firmas, kas izstrādājušas šo objektu tehniski ekonomiskos pamatojumus, ir ranga augšgalā, un to izstrādātie projekti ir visvairāk atbalstīti. Ja finansējums pēdējiem minētajiem objektiem tiks rasts, šogad tiks izstrādāti to tehniskie projekti, bet būvdarbi paredzēti nākamgad.   

Eiropas nauda šogad jācenšas apgūt pēc iespējas vairāk, uzskata novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks un pauž gatavību startēt jaunos projektu konkursos visās jomās. Vēl varētu turpināt piedalīties energoefektivitātes projektu konkursos, sakārtot pašvaldības ceļus un izglītības iestādes, uzskaita Mucenieks.   

Novada dome cer realizēt arī vairākus mazos projektus, taču pagaidām vēl nezina, vai budžetā tiem pietiks līdzekļu. Gan Ventavas ciemā, gan Ancē vajadzētu atjaunot siltumtrasi. Ancē nepieciešams arī jauns apkures katls. Novads strādās pie Usmas ciema, Jūrkalnes ciema un Stiklu ciema ūdenssaimniecības projektu tehniski ekonomisko pamatojumu izstrādes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: