Otrdien, 7. novembrī, Ventspils Digitālajā centrā tiks atzīmēta Ventspils Digitālā diena, kuras ietvaros tiks apspriestas nākotnes tehnoloģijas un to ietekme uz uzņēmējdarbību un cilvēku ikdienu.

Šobrīd praktiski visās sadzīves jomās cilvēki ikdienā sāk pieredzēt kādreizējo digitālās nākotnes prognožu īstenošanos. Lielisks piemērs ir digitālā finanšu ikdiena. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, bankas pakalpojumi šodien ikvienam ir pieejami datorā vai viedtālrunī visu diennakti, piedāvājot ērtu personīgo finanšu pārvaldi un pakalpojumu lietošanu.

Ventspils pilsētai ir būtiska loma digitālās nākotnes būvēšanā Latvijā, jo tā ir pirmā pašvaldība, kur visi komunālos pakalpojumus sniedzošie uzņēmumi un Izglītības pārvalde piedāvā iedzīvotājiem saņemt rēķinus elektroniski Swedbank internetbankā.

Ventspils Digitālajā dienā dažādu nozaru speciālisti no plkst. 11:00 diskutēs par:

  • kādas digitālās nākotnes izpausmes gaidāmas tuvākajā laikā un kā tās ietekmēs finanšu un citu nozaru attīstību, piemēram, komunikāciju, transporta, loģistikas un informāciju tehnoloģiju;

  • kā digitālās tehnoloģijas var palīdzēt uzņēmuma izaugsmei;

  • kā šo brīdi savā labā var izmantot ikviena pašvaldība.

Pasākumā piedalīsies: Kristaps Skutelis, tehnoloģiju eksperts, TestDevLab pārstāvis; Ieva Vīgante, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja; Gundars Bergmanis-Korāts, Ventspils Augstskolas Viedo tehnoloģiju pētniecības centra pētnieks.

Interesenti varēs vērot pasākuma tiešraidi portālā www.ventspils.lv, www.digitalaiscentrs.lv un Ventspils Digitālā centra sociālo tīklu kontos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: