Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā, vieglatlētikas manēžā un vispārizglītojošās izglītības skolās notika Olimpiskā diena. Šāda diena tiek rīkota, lai vairotu jauniešu interesi par sportu un Olimpisko kustību. Olimpiskās dienas 2017.gada devīze Latvijā ir “Sporto svaigā gaisā!”

Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā rīta vingrošanā piedalījās Ventspils pilsētas pašvaldības vadība, Latvijas Olimpiskās komitejas un Olimpiskā centra „Ventspils” pārstāvji, kā arī daudzi olimpisko spēļu dalībnieki - Maskavas Olimpisko spēļu čempions Dainis Kūla, svarcēlāji Artūrs Plēsnieks, Rebeka Koha, airētājs Uģis Lasmanis, soļotājs Arnis Rumbenieks, treneri Māris Grīva, Eduards Andruškēvičs un Viktors Ščerbatihs.

Olimpiskās dienas 2017 dalībniekus uzrunāja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, kurš savā uzrunā izteica pārliecību, ka sports un veselīgs dzīvesveids ir pilnvērtīgas dzīves stūrakmens. Ventspilī sportošanas iespējas ir ļoti plašas, ko nodrošina kvalitatīvās sporta bāzes un, protams, daudzveidīgie brīvpieejas sporta laukumi, kā arī iespējas nodarboties ar 40 sporta veidiem. Lai gūtu panākumus, no vienas puses, sports prasa fizisku ieguldījumu, disciplīnu un laiku, bet no otras puses – tas dod lielisku pašsajūtu un papildus enerģiju dzīves mērķu sasniegšanā.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, novēlēja ikdienā vairāk nodarboties ar sportu un, lai sporta stundas būtu interesantas un saturīgas, visām pilsētas skolām uzdāvināja sporta metodisko grāmatu par peldēšanas apmācību.

Savukārt Maskavas Olimpisko spēļu čempions Dainis Kūla novēlēja, lai katra jaunieša dzīvē sports būtu viena no dzīves. prioritātēm.

Ventspils pilsētā kopumā piedalījās vairāk kā 4500 pirmsskolas izglītības iestāžu, vispārizglītojošo skolu bērni un Ventspils Tehnikuma audzēkņi.

Katrs dalībnieks neatkarīgi no rezultāta, saņēma SOK un LOK prezidentu parakstītu sertifikātu, kā arī katra sporta veida uzvarētāju komandai tika pasniegtas balvas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: