Ar dalību Eiropas čempionātā, kas risinājās Anglijas pilsētā Sautportā, sezonu noslēguši Velkoņa virves vilcēji.

Uz sacensībām Anglijā ventspilnieki devās gan pārbaudīt savu progresu, gan tikt pie pieredzes, kas šoreiz arī bija lielākais ieguvums. Klubu konkurencē Velkonis startēja svara kategorijā līdz 720 kg, tika pie viena panākuma, pieveicot klubu no DĀR, un neizšķirta ar holandiešiem, kas ļāva finišēt septītajā vietā.

Jau nākamajā dienā vienatnē nācās ķerties pie virves 680 kg izlašu mačos, jo neizdevās vienoties ar Saldu un kopīgi nokomplektēt sastāvu. 12 komandas tika sadalītas divās grupās, un ventspilnieki trāpījās tiešām spēcīgā kompānijā, kas beidzās ar to, ka turnīru nācās noslēgt ar cīņu par 11. vietu. Tajā droši tika pieveikti francūži, bet par vienu vietu augstāk finišēja poļi, kurus latvieši vēl nesen mācīja vilkt virvi, tiesa, tas liecina arī par otras grupas spēku samēru. Saldus vilcēji svara kategorijā līdz 720 kg izlašu konkurencē tika līdz pusfinālam un ierindojās ceturtajā vietā.

«Redzējām savu spēku un ieguvām lielisku pieredzi. 680 kg klase ir smags pārbaudījums, bet vilcēji izgāja tam visam cauri un noteikti kaut ko arī ieguva. Varējām cīnīties arī par augstāku vietu, jo otra grupa tomēr bija izteikti vājāka, taču ir, kā ir. Žēl, ka tā arī nesanāca vienoties par to, kā komplektējam izlases, jo nav izslēgts, ka tā smagajā svarā palaidām garām iespēju paņemt medaļas, taču pie mums tā kaut kā iegājies, ka apvienot spēkus kopīgam mērķim sanāk reti. Arī šoreiz jaunie čempioni gribēja visu darīt pašu spēkiem. Tagad var nedaudz atvilkt elpu, bet tad jau jāgatavojas nākamajai cīņai, kurā Velkonis turklāt atzīmēs savu 25. dzimšanas dienu. Skaidrs, ka tam par godu rīkosim sacensības, tātad ir, kam gatavoties,» Velkoņa treneris Ainars Zablovskis vērtē sezonas pēdējos mačus un ieskicē nākotnes plānus.

Vēl jāpiebilst, ka Eiropas čempionātu labā līmenī aizvadīja tiesnesis Aivars Brakmanis, kuram tika uzticēti arī vairāki fināli.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Larijs Kukarans 27.09.2017, 23:47:51

    Agrāk bi pasauls čemp,tagad aizbrauc pieredz dabut,bēdig:(
    Mošk vajag,ta ka vecos labos laikos,keds pa dirs uzšaut,Ainar,atceries?Ka pie riteņGrauzejiem,10+10 pa plik pakaļ a 40pēdeja izmer kedam?:)

  • 0
    keda 28.09.2017, 08:50:40

    Paaudžu maiņa :) Pērn gāja vēl smagāk, nu jau ir progress, tā kā nākamgad būs vēl labāk :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: