Nākamās nedēļas nogalē startēs Polijas čempionāts basketbolā, kurā Miasto Szkla rindās šosezon spēlēs arī ventspilnieks Dāvis Lejasmeiers. Viņš komandas rindās jau aizvadījis vairākas pārbaudes spēles.

Pēdējā no tām bija Piekarpatu vojevodistes kausa izcīņa, kurā Lejasmeiera jaunais klubs arī triumfēja, izšķirošajā mačā ar 80:70 pieveicot 1. līgas komandu PTG Sokol. Ventspilniekam šajā mačā pieci punkti.

Pirms tam komanda startēja citā pārbaudes turnīrā un tika pie diviem panākumiem, pusfinālā pieveicot 1. līgas vienību Polonia (81:72), bet finālā izcīnot uzvaru arī pret spēcīgākās līgas klubu GTK Gliwice (70:61). Dāvim šajās spēlēs pieci un četri punkti. Interesanti, ka tieši pret šo komandu Miastio Szkla 30. septembrī uzsāks jauno Polijas čempionāta sezonu.

Aizvadīts arī pārbaudes turnīrs savās mājās, bet spēlē par trešo vietu komanda ar 78:84 piekāpās ventspilniekiem labi zināmajai Rosa Radom. Lejasmeiera rēķinā 13 punktu. Vēl nedaudz agrāk divos mačos pārliecinoši tika pieveikts 1. līgas klubs R8 Basket, kurā jau otro sezonu spēlē Latvijā labi zināmais uzbrucējs Mihaļs Hlebovickis. Dāvim arī šoreiz četri un pieci punkti. Savukārt 13 punktus viņš sameta cīņā ar pagājušās sezonas regulārā čempionāta sesto spēcīgāko komandu MKS Dabrowa Gornicza, ko Miastio Szkla viesos pieveica ar 71:51.

Miastio Szkla pagājušajā sezonā finišēja 12. vietā, līdz ar to izslēgšanas spēlēs netika, Interesanti, ka komandā uz pārbaudes laiku ieradies Dāvja bijušais komandas biedrs zviedru Sodertalje Kings Tomass Masamba.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: