Sestdien Piedzīvojumu parkā risināsies tradicionālās starptautiskās supermotokrosa sacensības Ventbunkers Lielā balva, kas atzīmē jau 20. jubileju.

Tikpat tradicionāli sacensības organizē motoklubs Rodeo, kam, tāpat kā mačiem, šogad arī paliek 20 gadi. Jau septīto reizi supermotokross notiks Piedzīvojumu parka slēpošanas kalna nogāzē, kurā trase izbūvēta tieši šim pasākumam. Tā ir īpaša arī ar to, ka katru gadu tiek būvēta no jauna un ir ļoti pārskatāma. Kalna pakājē tiks izvietotas pārvietojamās skatītāju tribīnes, un turpat atradīsies arī motofrīstaila rampa, uz kuras savu meistarību ekstrēmajos lēcienos demonstrēs pasaules arēnās atzinību guvušais vācu sportists Tobiass Finks. Viņam asistēs regulārs dažādu starptautisku šovu dalībnieks un Polijas čempions Arturs Puzio un Latvijas uzlecošā zvaigzne Kalvis Skrastiņš, bet visu notiekošo komentēs Alex jeb Martiņš Aleksandrovičs. Jāpiebilst, ka jubilejas motokrosa svētkos savu pirmo iznācienu piedzīvos arī ventspilnieks Oskars Ābele.

Motokrosa svētki Ventspilī sāksies plkst. 17 ar braucēju prezentāciju, bet turpināsies ar supermotokrosa mačiem, kuru formāts būs īss un dinamisks, tāpēc arī uzvarētājs – grūti prognozējams. Braucieni risināsies visprestižākajās klasēs – MX1 un MX2. Motokrosistiem pusfināla braucienos būs jāizcīna tiesības startēt Superfinālā, kur par Ventbunkers Lielo balvu cīnīsies katras klases 15 ātrākie.

Savu meistarību skatītājiem demonstrēs spēcīgākie Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Somijas, Holandes un Latvijas braucēji. Piemēram, Prīts Ratseps un Kristers Drevinskis pārstāvēs Rodeo krāsas, bet pirmo reizi ventspilniekiem atrādīties ieplānojis mājinieks Niks Apfelbaums. Startēs arī pieredzējušais holandieties Džefrijs Mours, kurš piedalījies superkrosos ASV un Āfrikā, Lietuvas sportisti Domants Jazdausks un Nerimants Juciss, igauņu zvaigznes Erki Kahro, Indreks Magi, Lauri Lehtla, Juss Lanso, Meico Vetiks, Zviedrijas eksčempions Toms Soderstrēms un Džimijs Lundbergs, soms Joni Ross, kā arī stiprākie Latvijas sportisti.

Vakara gaitu un trasē notiekošo komentēs Ģirts Timrots, par muzikālo fonu un disko ritmiem uz Lielās skatuves rūpēsies DJ Japānis, bet tradicionālajā afterparty pasākumā spēlēs rokgrupa Buks. Jubilejas reizē organizatori parūpējušies, lai Ventbunkers balva Piedzīvojumu parkā būtu svētki visai ģimenei. Tāpēc būs arī muzikālas pauzes, konkursi ar vērtīgām balvām un pat veselas trīs reizes notiks fanu skrējiens Kurš pirmais kalna galā.

Ieeja pasākumā bērniem līdz 12 gadu vecumam un pensionāriem bez maksas, bet pārējiem biļetes cena 7 eiro.

Ventbunkers Lielā balva 2017

14.00 – 15.00 – Reģistrācija un tehniskā kontrole
15.00 – 16.00 – Brīvie treniņi
17.00 – 17.30 – Sacensību atklāšana un sportistu prezentācija
17.30 – 18.00 – Kvalifikācijas braucieni (pusfinālbraucieni)
No plkst. 18.50 – Finālbraucieni

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pornieks 11.08.2017, 16:51:08

    Rokenrols arī būšot

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: