Ventspils Augstskolas (VeA) studenti no šodienas līdz 28. augustam trešo gadu pēc kārtas piedalīsies starptautiskajās meteoroloģisko balonu sacensībās "Global Space Balloon Challenge", informēja VeA sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Ozola.

VeA elektronikas inženierzinātņu studentu komanda plāno stratosfērā nogādāt vienu meteoroloģisko balonu ar mērķi veikt zinātnisko eksperimentu lidojuma laikā, kā arī pēc balona piezemēšanās ar īpaši šai misijai izstrādātām antenām signāla uztveršanai censties maksimāli ātri atrast balona derīgo kravu. Projektā "Irbe-3" piedalīsies gan bakalaura, gan maģistra studiju programmu "Elektronika" studenti.

Šogad vispasaules balonu lidojumi plānoti laika posmā no 11. augusta līdz 28. augustam, nevis kā agrāk - pavasarī. Kā skaidroja Ozola, šādas izmaiņas sacensību norisē ir saistītas ar gaidāmo Saules aptumsumu organizatoru mītnes zemē ASV.

"Global Space Balloon Challenge" ir sacensības, kas piekto gadu pēc kārtas vienotam mērķim pulcē amatieru satelīttehnoloģiju un kosmosa izpētes entuziastus no visas pasaules, iedrošinot veidot pašiem savas tuvā kosmosa misijas. Pērn savu dalību sacensībām pieteica 386 komandas no 52 pasaules valstīm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: