Atbalstam par augļu, dārzeņu un piena piegādi izglītības iestādēm no 2017/2018. mācību gada ir izstrādāti jauni nosacījumi, kas tostarp paredz, ka 10.-12.klašu skolēni turpmāk vairs nevarēs saņemt pienu par pazeminātu cenu, kā tas bija līdz šim programmā "Skolas piens".

To paredz valdības šodien apstiprinātie noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtību augļu, dārzeņu un piena piegādei izglītības iestādēm.

Programmas "Skolas piens" un "Augļi skolai" no gaidāmā mācību gada tiks apvienotas vienā programmā, un apvienotā skolu atbalsta programma darbosies ar vienotu pieeju produktu izdalei bērniem un jauniešiem. Jaunie nosacījumi paredz, ka bērnudārzu audzēkņi un vispārējo izglītības iestāžu 1.-9. klašu skolēni arī turpmāk tāpat kā līdzšinējā "Skolas piena" atbalsta programmā varēs saņemt pasterizētu piena bez saldinātājiem, cukura un citām piedevām bez maksas. Savukārt 10.-12. klašu skolēni samazinātā finansējuma dēļ vairs nevarēs saņemt pienu par pazeminātu cenu, kā tas bija līdz šim. Izglītojamie turpmāk par samazinātu cenu vairs nesaņems kefīru, jogurtu un dažus citus piena produktus.

Līdzšinējās programmas "Augļi skolai" mērķauditorija tiek paplašināta ar pirmsskolas izglītojamajiem, kuri turpmāk varēs saņemt svaigus augļus un dārzeņus.

Produktiem arī turpmāk jāatbilst nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas prasībām (augļiem un dārzeņiem tikai zaļās krāsas norādes prasības) vai bioloģiskās lauksaimniecības shēmas prasībām. Augļiem un dārzeņiem jāatbilst integrētās audzēšanas prasībām. Transportēšanas attālums no ražošanas vietas līdz izglītības iestādei nedrīkstēs pārsniegt 300 kilometrus. Produktu izdale izglītojamiem notiks trīs reizes nedēļā. Pienu būs jāsāk izdalīt, sākot no 1. oktobra, bet augļi un dārzeņi - sākot no 1. novembra.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Novadnieks 17.08.2017, 09:52:43

    Es domāju ka nevienu ne šajā pilsētā,ne šajā valstī nevar pārsteigt ar kādu lēmumu vai likumu ,kurš nav cilvēku interesēs pieņemts.Viens uz augšu pasists Ķīnas vadonis ir teicis:"Jo sliktāk,jo labāk."Mūsu tautas ievēlētie un attiecīgi viņu ieceltie laikam domā tāpat kā Mao.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: