FK “Ventspils” futbolisti Virslīgas turnīrā izcīnījuši jau ceturto uzvaru pēc kārtas, šoreiz savā laukumā ar 4:0 sagraujot čempionus un čempionāta līderus “Spartaku”.

Spēle iesākās ar vētrainu "Ventspils" ofensīvu, Akinjemi Adelekem jau pirmajā minūtē nonākot lieliskā sitiena pozīcijā, taču raidot bumbu krietni vien pāri vārtiem. Pēc piecām minūtēm labs soda sitiens no 25 metriem padevās Antonam Jemeļinam, "Spartaka" vārtsargam Jevģēnijam Nerugalam tikai ar pūlēm spējot atsist bumbu ārpus laukuma robežām. "Spartaks" no vārtu zaudējuma izglābās arī pēc sekojušā stūra sitiena, kura noslēgumā lietuviešu leģionārs Simons Pauļus šāva apaļo priekšmetu pāri viesu cietoksnim.

Tomēr ar to vien ventspilnieku uzbrukuma ofensīva nebeidzās. 11. minūtē krievu leģionārs Aleksejs Aleksējevs veiksmīgi ielauzās viesu soda laukumā un izdarīja spēcīgu sitienu, kas ielidoja Nerugala sargāto vārtu tālajā stūrī -1:0 "Ventspils". Vēl pēc trijām minūtēm lietuvieša Pauļusa sisto bumbu no nokļūšanas vārtu devītniekā glāba "Spartaka" aizsargs Elvis Stuglis.

25. minūtē divas labas iespējas beidzot izveidoja arī "Spartaka" futbolisti, tomēr "Ventspils" vārtsargs Andrejs Pavlovs atvairīja gan Ingara Sarmja Stugļa, gan viņa brāļa - Elvja - sitienus. Ar to notikumu saasinājums gan nebeidzās, jo Pavlovs uzreiz pēc bumbas tveršanas veica ļoti tālu piespēli uzbrukuma smailē esošajam komandas biedram - Akinjemi Adelekem. Nigērietis apspēlēja gan "Spartaka" spēlētāju Edgaru Vardanjanu, gan vārtsargu Nerugalu, ar pēdas ārmalu raidot bumbu vārtos – 2:0. Rezultāts šajā puslaikā varēja kļūt arī 3:0, tomēr 36. minūtē ganieša Abdula Rašida Obubi sitiens ar galvu no ļoti tuvas distances mērķi nesasniedza. Puslaika beigu daļā spēles gaita nomierinājās, komandām gatavojoties izšķirošajam - otrajam - puslaikam.

Pēc pārtraukuma krietni vien aktivizējās spartakieši, kam otrā puslaika sākumā laukumā devās divi svaigi futbolisti - Edgars Gauračs un baltkrievs Dmitrijs Platonovs. Tomēr viesi turpināja kāpt uz tiem pašiem grābekļiem. 49. minūtē "Spartaka" aizsargi par ilgu pieturēja bumbu savā laukuma pusē, ventspilniekiem spējot to viņiem atņēmt. Sekojošajā uzbrukumā Aleksējevs izdarīja piespēli nesen ar "Ventspili" līgumu pagarinājušajam Eduardam Tīdenbergam, kurš ar asu sitienu pretkustībā panāca 3:0.

"Ventspils" neapstājās un turpināja pazemot jūrmalniekus. Pēc 11 minūtēm Akinjemi Adeleke izrāvās viens pret Jevģēniju Nerugalu, gūstot savus otros vārtus šajā spēlē un panākot graujošo 4:0! 71. minūtē Nerugals izglāba "Spartaku" no vēl apkaunojošākā 0:5, kad divi lieliski sitieni padevās Vitālijam Rečickim un Antonam Jemeļinam. Par spīti tam, ka dueļa galotnē futbola temps acīmredzami noplaka komandas spēja izveidot vēl pa vienam labam momentam, turklāt ventspilnieku gadījumā bumbu pēdējā brīdī no tukšiem vārtiem izsita Elvis Stuglis. Rezultāts saglabājās nemainīgs - 4:0. "Ventspils" pēc šīs uzvaras samazināja atpalicību no līdera "Spartaka" līdz piecu punktu deficītam.

Turnīra tabula

V Komanda S U N Z Vārti P
1. Spartaks 14 8 4 2 22:13 28
2. Liepāja/Mogo 14 7 2 5 19:14 23
3. Ventspils 15 6 5 4 18:10 23
4. Riga FC 15 5 5 5 13:13 20
5. RFS 13 6 1 6 15:17 19
6. Jelgava 14 5 2 7 14:19 17
7. Metta/LU 15 2 3 10 13:28 9
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: