Ventspils kērlinga kluba spēlētājas Inga Apmane un Eva Martinsone pagājušajā nedēļā izcili startēja 5. Pasaules strādājošo un amatieru sporta spēlēs, kas pagājušajā nedēļā notika Rīgā. Inga Apmane izcīnīja zelta medaļu, bet Eva Martinsone sudraba godalgu.

Vērienīgajā sporta pasākumā, kurā piedalījās 4500 dalībnieku no 37 pasaules valstīm, notika sacensības dažādos sporta veidos – basketbolā, futbolā, volejbolā, pludmales volejbolā, tenisā, peldēšanā, džudo, mamanetā, pavisam kopā 15 oficiālos čempionātos, tai skaitā - arī petankā. Sievietēm petankā sacensības notika vienspēlēs, bet vīriešiem dubultspēlēs.

Petankā sieviešu konkurencē piedalījās 24 spēlētājas no Igaunijas, Irānas, Mongolijas, Somijas un Latvijas. Sākotnēji spēlētājas sacentās apakšgrupās, pēc tam fināturnīrā, sākot ar asotdaļfinālu, kur spēles notika bez laika limita, līdz 13 punktiem. Spēles bez laika limita no spēlētājiem prasa ne tikai tehnisku meistarību, bet arī takstiski pareizu izspēli un izturību. Ceļā uz zelta medaļu, I.Apmane ceturtdaļfinālā uzvarēja Somijas pārstāvi, bet pusfinālā Latvijas pārstāvi - sporta kluba “Boule” spēlētāju Agitu Lejnieci, kura vēlāk izcīnija čempionāta bronzas medaļu. Savukārt, E. Martinsone ceturtdaļfinālā uzvarēja Latvijas pārstāvi - sporta kluba “Upesciems” spēlētāju G. Miglāni, bet pusfinālā Irānas spēlētāju. Finālā, satiekoties abām Latvijas un Ventspils kērlinga kluba spelētājām, sīkstā spēlē, kas ilga turpat pusotru stundu, šoreiz pārāka par divārtējo Latvijas čempioni vienspēlēs Evu Martinsoni bija Inga Apmane.

Vīriešu konkurencē, kur Ventspils petankisti nepiedalījās, uzvarēja Francijas pārstāvji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: