Olimpiskā centra “Ventspils” basketbola hallē aizvadītas pilsētas Invalīdu biedrības organizētās sporta spēles invalīdiem un personām ar garīgās veselības traucējumiem, kurā sportotāji mērojās spēkiem dažādās sporta disciplīnās.

Sporta spēlēs piedalījās kupls interesentu skaits: gan Ventspils Invalīdu biedrības biedri un seniori, gan arī Atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām “Cimdiņš” audzēkņi. Kopā pasākumā sacentās 52 dalībnieki.

Sacensības atklāja ar aizraujošu bumbabola spēli, kur kausus par 1. un 2. vietu izcīnīja Atbalsta centra “Cimdiņš” 1. un 2. komandas audzēkņi, savukārt bronzu ieguva Invalīdu biedrības komanda. Ļoti labu sniegumu parādīja 1. komandas dalībniece Lūcija Āboliņa. Dalībnieki startēja arī septiņās dažādās stafetēs ar veiklības un uzmanības vingrinājumiem. Zelta un sudraba medaļas arī šoreiz izcīnīja Atbalsta centra “Cimdiņš” komandas.

Individuāli dalībnieki sacentās basketbola bumbas soda metienos grozā, kurā pārliecinoši uzvarēja Uģis Miezis, izcīnot arī pārsteiguma balvas metienos grozā no dažādām distancēm. Šautriņu mešanā vislabāk veicās Denisam Guzovam un Anitai Pētersonei. Savukārt lidojošo šķīvīšu mešanā veiksmīgākie bija Kristofers Daubars, Deniss Guzovs un Kristaps Mortuzāns.

Sporta aktivitāšu cienītāji pauda lielu prieku par iespēju piedalīties pasākumā, kurā varēja izmēģināt spēkus dažādās sporta disciplīnās, izjust komandas biedru atbalstu, kā arī gūt dzīvesprieku un kopā būšanu.

Ventspils Invalīdu biedrība izsaka pateicību 6. vidusskolas sporta skolotājai Inārai Šteinbergai un audzēkņiem, kā arī sporta skolai “Spars” par sacensību tiesāšanu, kā arī Jaunrades nama pedagoģes Minjonas Rebhūnas audzēkņiem par muzikālo sniegumu un, protams, visiem sacensību dalībniekiem par piedalīšanos sporta svētkos.

Pasākums tiek organizēts ES projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Ventspilī” ietvaros, kurā Invalīdu biedrība sniedz pakalpojumu “Personu ar fiziskās un garīgās veselības traucējumiem veselīga un aktīva dzīves veida veicināšanas pasākumi un sporta spēles”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: