Danubia kausa ceturtā posma sacensībās Slovākijā Spisska Nova Ves Roberto Puķītis ar uzvaru apstiprina, ka ne velti šogad tika nominēts kā Ventspils gada Cerība sportā.

 Divi zelti, sudrabs un divas bronzas medaļas, tādi ir mūsu sportistu panākumi Danubia kausa 4.posma sacīkstēs. Uzvarot visās trijās distancēs - 500m, 1000m un 1500m – par sacensību uzvarētājiem pārliecinoši vīriešu konkurencē kļuva Jēkabs Saulītis, bet Junioru B grupā Roberto Puķītis.

Kā atklāja šorttreka treneris Māris Birzulis, tad Puķītis tikai divas simtdaļas atpalicis no Latvijas junioru rekorda 1000 metru distancē.

Sudraba godalgu sieviešu kopvērtējumā izcīnīja Evita Krievāne, kurai, pēc atgriešanās šorttrekā, šīs bija tikai trešās sacīkstes. Kā uzsvēra pati sportiste, tad sīvākā cīņa bijusi tikai ar mājinieci Tatjanu Bodovu, kura šoreiz bijusi pārāka. „Bija iespējas arī man uzvarēt, bet dažas kļūdiņas un neprecizitātes liedza man to paveikt. Mazliet arī nepaveicās, bet neko darīt. Ar katrām sacensībām jūtos arvien labāk, tā kā viss iet uz labo pusi.” Bronzas medaļas tika diviem Robertiem – Zvejniekam un Krūzbergam.

Zvejnieks to paveica Iesācēju A grupā, bet Krūzbergs Iesācēju B grupā. Birzulis piebilda, ka Krūzbergam bija visas iespējas pacīnīties arī par otro vietu, bet rupjas kļūdas liedza to paveikt. „Paša vainas pēc Krūzbergs nespēja iekļūt 500 metru finālā. Lai gan slidojumā par piekto vietu Roberts uzvarēja, ar to izrādījās par maz, lai ieņemtu otro vietu. Katrā ziņā ceru, ka Krūzbergs apzinās savas kļūdas un mācīsies no tām.” Vēl kopvērtējumā labāko sešiniekā spēja iekļūt Ilze Urtāne, kura palika piektajā vietā Junioru B grupā un Ksenija Drāzniece, kurai sestā vieta Iesācēju B grupā.

Māris Birzulis kopumā mūsu sportistu startus vērtēja kā labus. „Lielākā daļa mūsu sportistu uzrādīja labākos rezultātus tieši laika ziņā - labojot savus personīgos rekordus. Kā jau iepriekš minēju bija arī kļūdas, kas liedza uzrādīt vēl labākus rezultātus, bet neko darīt, galvenais, lai vairs tādas kļūdas neatkārtotu. Jaunajiem šorttrekistiem vēl ir ļoti daudz jāmācās, tāpēc šāda mači viņiem ir ļoti vērtīga pieredze. Bet kopumā šīs ventspilniekiem bija vienas no labākajiem sacīkstēm. Pārliecinoši nostartēja Jēkabs Saulītis, kura uzvara šaubas neradīja.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: