Regulārās sezonas pēdējo maču 1. līgas turnīrā svētdien aizvadīja Venta 2002 hokejisti, savā laukumā ar 5:3 pieveicot Liepāju/Junioru un regulāro sezonu noslēdz trešajā vietā.

Pirms šī mača ventspilniekiem bija par punktu vairāk, tātad, lai nosargātu trešo vietu regulārajā sezonā, savā laukumā vajadzēja uzvarēt – vienalga, pamatlaikā vai bullīšos. Mača astotajā minūtē Venta sāka pildīt šo uzdevumu, kad Deniss Kateriničs atklāja rezultātu, taču līdz pārtraukumam viesi ne vien izlīdzināja, bet arī tika vadībā. Sliktā ziņa arī, ka pārlieku emocionālas uzvedības dēļ uz ģērbtuvēm tika aizsūtīts Artūrs Homjakovs.

Jau otrā perioda sākumā mājinieki panāca izlīdzinājumu, kad pēc Regnāra Kaļinovska piespēles precīzi meta Mārtiņš Feifers, taču arī šo trešdaļu Venta noslēdza ar vienu vārtu deficītu... Protams, laika, lai glābtu šo maču un izcīnītu par uzvaru pamatlaikā bija pietiekoši, un ventspilnieki tiešām rīkojās. Perioda septītajā minūtē Oskars Grigulis panāca izlīdzinājumu (piespēlēs Cgojevam, Golubovičam), bet trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Kateriniča otrais precīzais metiens (piespēles Golubovičam, Kaļinovskim) jau deva mājiniekiem vadību!

Sākoties pēdējai minūtei liepājnieki atstāja savus vārtus tukšus un sūtīja laukumā sesto spēlētāju, bet tas beidzās ar ventspilnieku piektajiem vārtiem – precīzi meta Bruno Bērziņš (piespēle Mažim) un izšķīri šīs spēles, kā arī trešās vietas likteni. Venta 2002 svinēja uzvaru 5:3, kas ļāva regulārajā sezonā finišēt ar 40 punktiem un ierindojoties trešajā vietā. Jāatgādina, ka pērn ventspilnieki bija piektie un, tā kā izslēgšanas mačos spēlēja vien četras komandas, par medaļā cīņu neturpināja. Šosezon izslēgšanas mačos spēlēs sešas komandas, bet tās pirmajā kārtā Venta 2002 tiksies ar HS Rīga.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kuzmičš 03.04.2017, 10:54:31

    Super spēle bija! Malači mūsējie.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: