Gada balva "Drošākais uzņēmuma autoparks" tiek organizēta jau piekto gadu, un tās mērķis ir noskaidrot un godināt uzņēmumus, kuri visprasmīgāk prot pārvaldīt autoparkus, rūpējas par darbinieku prasmēm un zināšanām, kā uzlabo sava autoparka pārvaldību.

Pirmo reizi konkursa dalībnieki tika vērtēti četrās kategorijās - pasažieru pārvadātāji, vietējie kravu pārvadātāji un speciālā pielietojuma autoparki, starptautiskie kravu pārvadātāji un zemāka riska autoparki. Nosakot balvas ieguvējus, tika vērtēta uzņēmuma iesaiste risku vadībā, cilvēkresursu vadība, uzņēmuma politika un rīcība attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību, kā arī tika analizēti autoparku raksturojošie parametri un tehniskais nodrošinājumus, un atkarībā no rezultātiem, uzņēmumiem tika piešķirta bronzas, sudraba vai zelta kategorija, kā arī noteikts pats labākais uzņēmums, kam piešķīra Grand Prix.

Pašvaldības SIA Ventspils reiss konkursā piedalās kopš tā pirmsākumiem. Jau pirmajā gadā tika izcīnīts tituls Drošākais pasažieru pārvadātājs 2012, un to izdevies saglabāt visus piecus gadus. Tādējādi uzņēmums pierādījis savu konkurētspēju, kā arī to, ka ir motivēts katru gadu vēlreiz pārliecināties, vai pietiekama uzmanība tiek pievērsta dažādu ar autoparka pārvaldīšanu saistītu risku izvērtēšanai un novēršanai. Pasažieru pārvadātāju grupā kopumā balvu saņēma 5 uzņēmumi - diviem tika piešķirta bronzas un sudraba, bet trim pārvadātājiem - Ventspils reisam, Nordekai un Talsu autotransportam – zelta kategorija. Tie ir nopietni konkurenti, par kuru panākumiem ir gandarījums, jo šie uzņēmumi daudz ko ir mācījušies tieši no Ventspils reisa. Neskatoties uz sīvo konkurenci, Grand Prix jeb galveno balvu šajā kategorijā uzcīnīja tieši Ventspils reiss.

Pirms apbalvošanas pasākuma, interesentiem tika organizēts seminārs “Drošs uzņēmuma autoparks: vide, tehnoloģijas un pieredze”, kurā kapitālsabiedrības pieredzi šajās jomā prezentēja Ventspils reiss Personāldaļas un integrētās vadības sistēmas vadītāja Ginta Rassa.

Uzņēmums par pasažieru, iedzīvotāju un savu darbinieku drošību rūpējas dažādos veidos – jau vienpadsmito gadu tiks organizēts autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkurss; rūpīgi tiek sekots tam, lai autobusu parks regulāri tiktu atjaunots un aprīkots ar vismodernākajām drošības sistēmām; tiek veikta autobusu vadītāju regulāra apmācība drošā un ekonomiskā braukšanā, kā arī ceļu satiksmes noteikumos; katru rītu tiek veiktas medicīniskās pārbaudes autobusu vadītājiem un regulāras arodveselības pārbaudes visiem uzņēmuma darbiniekiem. Sākoties rudens/ziemas sezonai, akcijā „Ventspils reiss tevi vienmēr pamanīs!”, pasažieriem tiek dāvināti atstarotāji un atstarojošās vestes.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: