Jūrmalas parkā, kur no lielākajiem Piejūras brīvdabas muzeja enkuriem ir izveidota Enkuru taka, viens no pieturas punktiem ir mākslīgi veidotie dīķi. Vienā no tiem izveidots plosts, kas pēc garās ziemas sezonas un atjaunošanas darbiem ir novietots atpakaļ un atkal gaida apmeklētājus.

Mākslīgi veidotie dīķi Jūrmalas parkā pilda dekoratīvu funkciju un tie savstarpēji savienoti ar novadgrāvjiem, pildot teritorijas meliorācijas un lietusūdens uzkrāšanas funkciju.

Šie dīķi daudzveido apkārtnes ainavu, īpaši Jūrmalas parkā, kuru daudzi vietējie iedzīvotāji un pilsētas viesi iecienījuši kā pastaigu vietu, un Enkuru taka ir viens no pilsētas tūrisma apskates objektiem. Apmeklētāju labsajūtai ierīkoti krāšņi apstādījumi, bērnu rotaļu pils un jaukas atpūtas un piknika vietas. Pa Jūrmalas parku kursē arī Piejūras brīvdabas muzeja „Mazbānītis”.

Līkumotās Enkuru takas malās izvietoto Baltijas valstīs dižāko enkuru kolekciju var izstaigāt kājām vai izbraukt ar divriteni. Parkā katrs var izvingroties ar āra fitnesa trenažieriem, bet Džungļu takā, lai apciemotu no koka veidotos zvērus, jāpārvar laipas, iekarināti tiltiņi un citi interesanti šķēršļi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: