Olimpiskā centra “Ventspils” valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis un Sporta skolas “Spars” peldēšanas nodaļas vecākais treneris Sergejs Iļjins devušies uz Tartu Igaunijā, lai klātienē apskatītu modernu peldbaseinu kompleksu “Aura keskus”.

Viens no šī gada aktuālākajiem būvniecības jautājumiem sporta infrastruktūras uzlabošanai ir jaunā peldbaseina projektēšana. Jautājums par jauna peldbaseina būvniecību vairākkārtīgi ir skatīts Ventspils pilsētas Attīstības komisijā un lēmumu pieņemšanā tiek ņemti vērā dažādu speciālistu viedokļi, par dažādiem aspektiem notiek spraigas diskusijas. Galvenais diskusiju punkts ir peldbaseina celiņu skaits, to garums, kā arī aktuāla kļuvusi rehabilitācijas zonas un jaunas viesnīcas ierīkošana vienotā kopējā projektā.

“Aura keskus” ir starptautiskām prasībām atbilstošs peldbaseins ar izmēru 25x50 m, kā arī mācību peldbaseins un relaksācijas zona. Igaunijas lielākais peldbaseins paredzēts hobija līmeņa sportistiem, profesionāļiem, ūdens vingrotājiem un citiem interesentiem. Tas ir piemērots gan vietējā, gan starptautiska mēroga sporta sacensību rīkošanai.

Lai varētu pieņemt pamatotu un uz personīgās pieredzes balstītu lēmumu par jaunbūvējamo sporta objektu, tā apjomiem, tehnoloģijām un funkcijām, Ventspils pašvaldības pārstāvji šī gada janvārī kopā ar nozares speciālistiem devās pieredzes apmaiņā arī uz Šveici, kur guva informāciju par pielietojamiem materiāliem peldbaseinu izgatavošanā un to ekspluatācijā.

Ventspils jaunā peldbaseina būvniecībai šogad plānots izsludināt metu konkursu, kurā tiktu izvēlēts vizuāli un funkcionāli atbilstošākais priekšlikums tālāka būvniecības projekta izstrādei. Peldbaseina projektēšanu varētu uzsākt šī gada nogalē, bet būvniecību varētu uzsākt ne ātrāk kā 2019. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: