Vācijas pilsētā Drēzdenē notika Pasaules kausa posms šorttrekā, kurā Latvijas izlases sastāvā piedalījās četri ventspilnieki Roberts Jānis Zvejnieks, Kārlis Krūzbergs, Roberts Krūzbergs, Jēkabs Saulītis, no kuriem trīs iekļauti Ventspils augstas klases sportistu sagatavošanas centra pilotprojektā.

Vislabākos panākumus guva Roberts Zvejnieks, kurš izcīnīja 10.vietu 500m distancē, bet Roberts Krūzbergs ieguva 26.vietu 1500m distancē. Zvejnieks 500 metru distances ceturtdaļfinālā savā skrējienā finišēja trešais ar jaunu personisko un valsts junioru rekordu 41 .098 sekundes.

Jāatgādina, ka pirmo reizi Latvijas šorttreka 20 gadu pastāvēšanas laikā šajās sacensībās piedalījās arī Latvijas komanda un 5000m distancē, ar jaunu Latvijas rekordu - 6.59.849, ieguva 12.vietu 19 komandu konkurencē.

Šāds rezultāts gūts pateicoties Ventspils augstas klases sportistu sagatavošanas centra pilotprojekta šorttreka programmai, kurā iekļauti četri šorttrekisti – Roberts Jānis Zvejnieks, Kārlis Krūzbergs, Roberts Krūzbergs un Tomass Bakevics. Sportisti šobrīd ir Latvijas izlases dalībnieki un tāpēc mācību treniņu darbs tiek organizēts treneru E.Krievānes un S.Horspūla vadībā, bet finansējumu sportistiem nodrošina Ventspils pilsētas pašvaldība un Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: