Arī pašvaldības SIA «Ventspils poliklīnika» iesaistījusies biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija organizētajā Ēnu dienā, piedāvājot skolēniem ieskatīties mediķu darba ikdienā.

Ēnu diena šogad visā Latvijā norisināsies 15. februārī, un Ventspils poliklīnikā šajā dienā varēs iepazīt fizioterapeita un laboratorijas speciālista ikdienu, kā arī uzdot speciālistam interesējošos jautājumus par šo profesiju. Fizioterapeits demonstrē un palīdz pacientiem izpildīt dažādus vingrojumus, piemēram, muskuļu funkciju un līdzsvara atjaunošanai vai uzturēšanai, stājas un gaitas korekcijai. Savukārt laboratorijas speciālista ikdiena paiet Ventspils poliklīnikas laboratorijā, kurā apkalpo līdz 100 pacientiem dienā, ik dienu veicot no 200 līdz 400 dažādu testu.

Lai ēnotu Ventspils poliklīnikas fizioterapeitu vai laboratorijas speciālistu, jāpiesakās ēnu dienas mājaslapā www.enudiena.lv. No 2. līdz 5. februārim norisināsies pieteikšanās trešā kārta, savukārt no 6. līdz 8. februārim uzņēmumi apstiprinās ēnotājus pieteiktajām vakancēm. Bet no 9. līdz 11. februārim skolēni varēs pieteikties atlikušajām vakancēm tajos uzņēmumos, kas izteikuši vēmi uzņemt skolēnus, kas nevienā no trim pieteikšanās kārtām nav izvēlēti. Vienlaikus Ventspils poliklīnika iespēju robežās piedāvā ēnot arī citus medicīnas speciālistus, ja skolēni izrādīs interesi. Ierosinājumus iepazīt citu speciālistu ikdienu gaidīsim uz e-pastu info@ventspilspoliklinika.lv vai pa tālruni 636 24287 līdz 13. februārim.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: