FIBA Čempionu līgā trešo zaudējumu piecos mačos piedzīvojuši BK "Ventspils" baketbolisti, kas viesos ar 68:83 atzina Fracijas čempionu "ASVEL" pārākumu. Nākamajā nedēļā ventspilnieki savā laukumā uzņems C grupas līderus "Neptunas".

1.ceturtdaļa. BK Ventspils sākuma piecinieks: Dīns, Janičenoks, Kempbels, Ziediņš un Zaķis. Mača sākums ir rezultatīvs no abu komandu puses. Mājinieki iesāka ar ar diviem punktiem, tad Zaķis tos atspēlē, tad atkal rezultatīvi laukuma saimnieki un arī uz šo uzbrukumu ventspilnieki atbildēja ar to pašu (Kempbels). Pēc tam šis ritms tiek izjaukts, kas ir mums par sliktu, tomēr nekur tālu franči netiek atlaisti. Pēc trim minūtēm 6:8. Vēl pēc minūtes arī 10:10, bet piektajā minūtē Ziediņa trejacis dod jau pirmo vadību ventspilniekiem – 13:10. Tūlīt pat seko divi atbildes gājieni no pretinieku puses un abi trīs punktu vērtībā un atkal neliels deficīts (13:16). Kad otro reizi zem sava groza Zaķis nesavalda bumbu un dod pretiniekam atkārtotu iespēju tikt pie punktiem (13:18), Kārlis Muižnieks nav mierā ar laukumā notiekošo (mājinieki guvuši 8 punktus pēc kārtas) un pieprasa minūtes pārtraukumu (atlikušas 3:33 minūtes). Ar šo minūtes pārtraukumu netika apstādināts ASVEL Villeurbanne izrāviens. Pusotra minūtes laikā sekoja vēl septiņi punkti un jau 13:25. Līdz pārtraukumam tomēr izdevās nedaudz uzfrišināt rezultātu un pirmā ceturtdaļa pabeigta ar 19:25.

2.ceturtdaļa. Pirmās ceturtdaļas izskaņā uzsāktā atspēlēšanās sekmīgi tiek turpināta arī otrās ievadā un pēc vienas minūtes minūtes pārtraukums jau laukuma saimniekiem. To veicināja Dīna un Zeļoņa (trīspunktnieks) pieci punkti un deficīts atlicis vairs tikai viena punkta izskatā (24:25, 26:27). Vairāk kā trīs minūtes abām komandām neizdodas tikt pie punktiem līdz brīdim, kad savu pirmo trejaci spēlē realizē Janičenoks un otro reizi šajā mačā esam vadībā (29:27). Līdz puslaika beigām nelielajam pārsvaram izdodas pieplusot vēl divus punktus un pārtraukumā ejot 36:33.

Tehniskais protokols teic priekšā, ka esam zaudējuši cīņu par atlēkušajām bumbām (17:25) un ļāvuši pretiniekam izcīnīt 12 bumbas uzbrukumā. Vēl viens viens rādītājs, kurš liek aizdomāties – puslaikā izpildīts tikai viens soda metiens un tas pats bija neprecīzs (Janičenoks).

3.ceturtdaļa. Spēli ventspilnieki atsāk ar Dīnu, Janičenoku, Kempbelu, Zeļoni un Zaķi. Atsāk ne pārāk veiksmīgi. Divu minūšu laikā paliekam bez punktiem, bet zaudējam piecus un zaudējam arī vadību (36:38) un loģisks ir minūtes pārtraukums. Tikai trešās minūtes izskaņā Zaķim izdodas iespiest bumbu grozā, taču divu punktu deficīts saglabājas (38:40). Ko nespējām izdarīt ar soda metieniem (trīs nerealizēti soda metieni Dīnam un Janičenokam), to ar caurgājienu iespēja Zaļonis un uz tablo ir līdzsvars (40:40). Jāpagaida vēl viena minūte, kad beidzot ir atgūta vadība – zem groza brīvs tiek atrasts Zaķis un 42:40. Mazie prieki nebija ilgi – nākamo divu minūšu laikā mājinieki ir ne tikai atspēlējušies, bet panākuši jau +8 (44:52). Rezultātu izkustina Zeļonis, kurš gan realizē tikai vienu soda metienu (45:52), taču cīņā par atlēkušo bumbu lietuvietis pārkāpj noteikumus un piezīmju norma dod mājiniekiem iespēju tikt pie diviem soda metieniem no kuriem precīzs ir viens (45:53). Ejot pēdējā pārtraukumā mīnusi ir līdzīgi kā pēc pirmās ceturtdaļas – 49:56, taču pati ceturtdaļa zaudēta ar 13:23.

4.ceturtdaļa. Diemžēl, bet pēdējais spēles cēliens netiek iesākts ar gaidīto ventspilnieku atspēlēšanos. Kuksiks gan savu trejaci iemeta, taču pirmajās trīs minūtēs tas bija vienīgais precīzais metiens no mūsējo puses. Toties mājiniekiem viss gāja no rokas un viņi savu pārsvaru palielināja līdz šajā spēlē lielākajiem plusiem – 52:65. Laiku pa laikam rodas sajūta, ka kuru katru brīdi sakārtosies uzbrukums, taču viena kļūda seko otrai, bet laiks atspēlēties paliek arvien mazāk – 4:04 minūtes pirms pamatlaika beigām 56:70. Nākamās minūtes laikā zaudēti vēl četri punkti pēc kārtas un rezultāts kļūst pagalam nepievilcīgs (56:74) un šajā brīdī vairāk ir jādomā par to, kā samazināt mīnusus, lai nesabojātu gūto un zaudēto punkti bilanci. Daļēji tas izdevās, taču tikai par trīs punktiem…

FIBA Čempionu līga

ASVEL - BK Ventspils 83:68 (25:19, 8:17, 23:13, 27:19)

ASVEL: Hodžs 17, Langs 14, Nuā 12, Vatkinss 10, Nelsons 10, Uters 9, Sī 9, Angē 2;

BK Ventspils: Zeļonis 13 (6ab), Zaķis 10, Janičenoks 10, Kuksiks 9, Šķēle 6, Dīns 6, Kempbels 6, Ate 5, Ziediņš 3.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: