Sestdien BK Ventspils basketbolisti savā laukumā Latvijas Basketbola Līgas čempionāta mačā tiksies ar Liepāja/Triobet komandu, kuru šajā sezonā jau esam pārspējuši, tiesa toreiz spēlējot viesos.

Pirmā spēle. Abu komandu pirmajā spēlē 8. oktobrī Liepājā izcīnījām pārliecinošu uzvaru ar 95:72. Lai arī mača gaitā septiņas reizes rezultāts bija neizšķirts un vēl sešas reizes notika vadības maiņa, ventspilnieku uzvara ne brīdi neradīja šaubas. Savu labāko spēli sezonā aizvadīja Andrejs Gražulis, kurš laukumā pavadītajās nepilnajās 26 minūtēs guva 22 punktus un kļuva par visa mača rezultatīvāko spēlētāju. Vēl Andrejam 7 izcīnītās atlēkušās bumbas, pa trim rezultatīvām piespēlēm, pārķertajām bumbām, blokiem, kļūdām, personīgajām piezīmēm un izprovocētiem pārkāpumiem. Vēl ar 14 gūtajiem punktiem atzīmējās Edgaras Zeļonis, taču viņam šajā mačā arī savainojums kā dēļ bija spiests izlaist vairākas spēles. Aigaram Šķēlem 12 punkti, 7 izcīnītās atlēkušās bumbas un 6 rezultatīvas piespēles; Mbodžam 11 punkti, Zaķim 10, Dīnam 9, Leimanim un Lomažam pa 6, Kuksikam 5.

Robežas, kuras var tik sasniegtas šajā spēlē. 

Kristapam Janičenokam ir aktuāla 300 realizēto 3p metienu robežu LBL karjerā. Lai to sasniegtu, mačā pret liepājniekiem jātrāpa trīs tālmetieni.

Rihardam Lomažam dienas kārtībā ir 500 gūtie punkti spēlējot LBL. Lai to sasniegtu, būs jāgūst astoņi punkti.

Ronalda Zaķim un Mārim Ziediņam ir visas iespējas viena mača laikā sasniegt 100 pārķerto piespēļu robežu. Zaķim šobrīd ir 99, bet Mārim 98 pārķertās bumbas.

Zaķim ir iespēja atzīmēties vēl vienā statistikas rādītājā. Proti, ja viņam izdosies izcīnīt 8 atlēkušās bumbas, viņš sasniegs 1100 izcīnīto bumbu robežu spēlējot BK Ventspils sastāvā un šajā rādītājā panāks sestajā vietā esošo Akseli Vairogu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: