17. novembrī Valsts prezidents Raimonds Vējonis rīkos svinīgu pieņemšanu, aicinot tajā piedalīties pašvaldību vadītājus un uzņēmēju pārstāvjus. Uz Rīgas pili lūgti arī Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks un z/s "Oši" vadītājs Raitis Krūmiņš.

Pašvaldības mēneša sākumā saņēma Valsts prezidenta Kancelejas vadītāja Gunta Puķīša aicinājumu deleģēt uz svinīgo pieņemšanu vienu pašvaldībā strādājoša uzņēmuma vadītāju, ar kura darbību un panākumiem pašvaldība un iedzīvotāji lepojas. Ventspils novada pašvaldība izvēlējās vārvenieku Raiti Krūmiņu, jo viņu labi raksturo vārdi "Latvija", "ģimene" un "darbs".

Lauksaimnieks ne tikai veiksmīgi darbojas apdraudētākajā nozarē – cūkkopībā – un realizē projektus, apgūstot Eiropas Savienības līdzekļus, bet arī kopā ar dzīvesbiedri Evu audzina sešus bērnus. "Raita zināšanas, enerģija, dzīvesprieks un uzņēmēja gars ir apbrīnas vērts. Viņš ir īsts latviskā darba tikuma paraugs un novadnieks, ar kuru varam lepoties," norāda Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Raitis Krūmiņš strādā no vecākiem mantotā saimniecībā, attīstot cūkkopību un graudkopību, viņam ir bakalaura grāds vadībzinātnē, inženiera grāds ekonomikā un maģistra grāds reģionālajā ekonomikā. Pagājušajā gadā konkursā "Sējējs 2015" Raitis Krūmiņš saņēma veicināšanas balvu nominācijā "Gada lauku saimniecība".

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Nif nifs 11.11.2016, 10:22:46

    Labi, ka pie mums vēl darba tikums, ģimenes vērtības un sava zemīte ir cieņā un ir vērtību kritērijs.

  • -2
    Novadnieks 11.11.2016, 11:33:25

    Kaut tik nu tas priekšsēdētājs neaizbrauc piedzēries.Tā būtu kauna lieta.

  • 0
    ozols 11.11.2016, 13:40:41

    VB varētu plašāk par Raiti Krūmiņu un vēl daudziem zemsaimniekiem atspoguļot plašāk,kuri sūri grūti apkop novada zemi. Jaunatnei uzināt, kad uz laukiem arī darbs un iespēja palikt tepat .

  • -1
    Novadnieks 11.11.2016, 17:33:00

    Vai Ozolu zīļuks savam papum ozolam var kaut ko iebilst?
    Ja jau vajag plašāk par Raiti Krūmiņu,tad lai ir kaut kas plašāk par Mucenieku arī.

  • 0
    Latvija pāri visām! 11.11.2016, 19:48:03

    Arī domāju, kā vajadzētu vairāk par darba rūķiem, īpaši zemniekiem.
    Bet mums ir tā - ziņu raidījumos, ko nu visi skatās, fufelis par vispasaules līķiem un mēsliem, bet par normāliem strādīviem cilvēkiem tikai kādos reti skatītos speciālos raidījumos.

    Varētu tokš nošpikot no padomjlaiku Panorāmas, to ieslēdzot, uzreiz silti ap sirdi palika, kad diktori patīkamās balsīs sāka stāstīt vakara pasaciņas padomju ļaudīm:).
    Bet mums tikai burlakstāstus.

  • -1
    Elviss22 12.11.2016, 16:59:55

    Pirmo reizi dzirdu ka Muceniekam problēmas ar alhaholu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: