Ventspils novada pašvaldība, būdama partneris Kurzemes plānošanas reģiona vadītajā projektā, Latvijas–Lietuvas pārrobežu projektu konkursā sagatavojusi pieteikumu "Dabas tūrisms visiem". Projekta mērķis ir izveidot pie Usmas ezera pastaigu taku.

Usmas pagastā ir 550 iedzīvotāju, kuri, tāpat kā pagasta viesi, atpūtai labprāt izmanto Usmas ezeru, kas ir iecienīta makšķerēšanas un burāšanas vieta. Ezerā ir septiņas salas, un viena no tām – Viskūžu sala – ir lielākā Latvijā. Aktīvai atpūtai vasarā kempingu un viesu namu saimnieki piedāvā izbraucienus ar velosipēdiem, laivām, ūdens riteņiem un pēršanos pirtīs. Lielākos ienākumus vietējie uzņēmēji gūst tieši no Usmas ezera apmeklētajiem, tāpēc ir svarīgi sakārtot infrastruktūru ezera apkārtnē, lai tam varētu piekļūt visi, kas to vēlas, arī cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Lai varētu izbaudīt Usmas ezera dabas krāšņumu, Ventspils novada pašvaldība īpašumā "Vecā skola" jeb apkārt tā dēvētajam Elku ragam iecerējusi izbūvēt koka pastaigu taku ar divām platformām un informācijas stendu.

Projekta apstiprināšanas gadījumā to paredzēts īstenot no 2017. līdz 2019. gadam.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Māris 05.11.2016, 00:12:51

    Jauki, tas jebkurā gadījumā palielinās tūrisma plūsmu, bet kur dzīvība tur iespējas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: