Pirmo zaudējumu Latvijas Basketbola līgā piedzīvojuši BK "Ventspils" basketbolisti, viesos ar 62:66 piekāpjoties "Barons kvartāls" komandai, taču par vēl nepatīkamāku šo maču padarīja Andreja Gražuļa nopietnais savainojums trešās ceturtdaļas izskaņā. 

BK Ventspils uz izbraukuma spēli pret Barons kvartāls ieradās bez trim spēlētājiem. Joprojām savainots ir lietuvietis Zeļonis un dažādu likstu dēļ nespēlēja arī Šķēle un Kuksiks. Toties pieteikumā atkal bija ierakstīts Janičenoks un atlika vien sagaidīt viņa atgriešanos spēlē.

BK Ventspils šo spēli iesāka ar Dīnu, Lomažu, Kempbelu, Gražuli un Mbodžu un iesāka ļoti pārliecinoši. Vispirms laukuma saimnieki pirmie tika pie punktiem, taču tad sekoja 10 pēc kārtas gūti ventspilnieku punkti un pēc nedaudz vairāk kā piecās nospēlētām minūtēm jau 13:2. Ceturtdaļas turpinājums vairs nebija tik pārliecinošs, taču to izdevās pabeigt ar nelielu pārsvaru (20:16). Zīmīgs notikums bija ceturtdaļas vidū, kad pēc ilgāka laika laukumā atkal izgāja Kristaps Janičenoks.

Otrās ceturtdaļas pirmās pusotra minūtes ir pagalam nesekmīgas. Mājiniekiem ātri izdodas samest septiņus punktus pēc kārtas un nonākot zaudētājos (20:23) Kārlis Muižnieks spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc pārtraukuma baronisavu pārsvaru palielina vēl par diviem punktiem (20:25), taču ātri vien Kempbela pieci pēc kārtas gūtie punkti panāk izlīdzinājumu. Līdzsvars tiek fiksēts vēl vairākas reizes, taču ejot lielajā pārtraukumā jāsamierinās ar nelieliem mīnusiem – ceturtdaļa zaudēta ar 14:21, bet puslaika rezultāts ir 34:37.

Otrais puslaiks iesākās ar abu komandu pāris nesekmīgiem uzbrukumiem, bet pirmajiem grozs bumbas pretī sāka ņemt tieši ventspilniekiem. Dīna trejacis panāk izlīdzinājumu (37:37), bet Kempbela caurgājiens atgūst vadību (39:37). Arī šis pārsvars netiek noturēts. Nākamajās divās minūtēs  atkal nekā, atkal esam mīnusos (39:44) un atkal jāpiepūš vaigi lai panāktu līdzsvaru. Dzenoties pakaļ pretiniekam, vienā no epizodēm savu kroņa bloku uzliek Gražulis, taču piezemēšanās ir gaužām nepatīkama… Zāli Gražulis pameta uz nestuvēm… Rezultāts tobrīd ir 43:48 un trešajā ceturtdaļā jāspēlē 2:36 minūtes… Līdz ceturtdaļas beigām neko neizdodas saglābt, par vēl vairāk, mīnusi pieaug vēl par diviem punktiem un sagaidot pēdējās desmit minūtes rezultāts ir 46:53.

Pagalam nepatīkams rezultāts ir pēc nospēlētām 3:30 minūtēm, kad Jogelas trejacis laukuma saimniekiem dod jau +9 pārsvaru (52:61).  Tūlīt pat Dīns un Ate atspēlē četrus punktus un cerības uz labvēlīgu iznākumu ir atgūtas. Pēc minūtes pārtraukuma Kempbels atspēlē vēl divus un 58:61 nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Pāris minūtes rezultāts netiek izkustināts, bet dzīvību tam atgriež laukuma saimnieki un nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām -4 (58:62). Arī sākoties pēdējais minūtei tie paši -4 (60:64). Pēc pusminūtes Kempbelam izdodas pārķert bumbu un panākt 62:64. Gekam ar diviem soda metieniem izdodas atjaunot mājinieku +4 (62:66), taču spēlēt atlicis tikai 12 sekundes, kurās nekas nemainījās… Diemžēl, bet pirmais zaudējums ir piedzīvots.

Barons kvartāls - BK Ventspils 66:62 (16:20, 21:14, 16:12, 13:16)

Ventspils: Kempbels 17, Dīns 15, Zaķis 13, Gražulis 5, Lomažs 4, Mbodžs 4, Ate 4.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: