Šovakar BK Ventspils aizvadīs otro maču FIBA Čempionu līgā, savā laukumā tiekoties ar Polijas klubu Rosa Radom, kas ierodas ar pirmajā kārtā trešajā pagarinājumā izcīnīto uzvaru un ar kārtas vērtīgāko spēlētāju Taironu Brazeltonu sastāvā.

Rosa Radom Čempionu līgu iesāka ar pamatīgu trilleri pašmāju laukumā, tikai trešajā pagarinājumā pārspējot Grieķijas PAOK un Žani Peineru. Mača pamatlaikā pēdējais vārds piederēja PAOK, kuras rindās pagarinājumu ar diviem precīziem soda metieniem panāca pērn Ventspilī spēlējušais Žanis Peiners. Pirmajā pagarinājumā sava āda bija jāglābj poļiem un to ar tālmetienu 16 sekundes pirms tā beigām paveica Tairons Brazeltons (71:71). Ko līdzīgu poļu klubam bija jāizdara arī otrajā pagarinājumā, kad 23 sekundes pirms tā beigām rezultātu izlīdzināja Darnels Džeksons. Trešajā poļu klubs vairs nespēlējās ar likteni un izcīnīja pirmo uzvaru 93:85.

Brazeltonam laukumā pavadītajās 47:34 minūtēs 36 punkti (2p 8/17, 3p 4/8, 1p 8/10), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles un arī pieļāva 5 kļūdas. Brazeltona sniegums tiek izcelts ne tikai tāpēc, ka viņš kļuva par kārtas MVP, bet arī tamdēļ, ka šis spēlētājs Ventspilī nav nekāds svešinieks. Viņš BK Ventspils sastāvam pievienojās pirms 2008./09. gada sezonas, taču sezonas viducī komandā vairs nebija. Laika posms Ventspilī Brazeltonam bija pirmā iepazīšanās ar Eiropas basketbolu, bet pēc tam viņa basketbolista gaitas piestājušas Polijā, Vācijā, Ukrainā, Irānā, Lietuvā, Baltkrievijā, Francijā, Turcijā, atkal Francijā un tagad atkal Polijā.

Polijas vicečempiones no Radomas sastāvā ir četri leģionāri, no kuriem vienam – uzbrucējam Kimam Edamsam – šī būs jau piektā sezona šajā klubā. Vasarā sastāvu papildināja ne vien Brazeltons un vēl viens aizsargs – Gerijs Bels (pret PAOK 17 punktu, piecas pārķertas piespēles), bet arī 206 cm garais uzbrucējs Darnels Džeksons (12, 8 atlēkušās bumbas), kas aizvadījis 138 spēles NBA. Tiesa, ar iespaidīgu statistiku tajās viņš neizcēlās, bet 2011. gadā spēlētājs līgu pameta, pēc tam uzspēlējot gan Eiropā, gan Āzijā, gan NBA D-līgā.

Līdz ar trim šosezon atnākušajiem leģionāriem ar produktīvu sniegumu uzbrukumā izceļas arī pašmāju uzbrucējs Mihaļs Sokolovskis. Tāpat jāpiemin arī pieredzējušais poļu spēka uzbrucējs Roberts Vitka, kam šī ir jau ceturtā sezona Rosa Radom rindās. Runājot par spēka uzbrucējiem, šīsdienas mačā Ventspils rindās vajadzētu atgriezties lietuvietim Edgaram Žeļonim, kurš vairākus mačus izlaidis savainojuma dēļ.

Nākamos divus mačus BK Ventspils aizvadīs pret kvalifikācijas kārtu veiksminiecēm. 2. novembrī mūsējie viesosies pie turku Ušak, bet 9. novembrī pie mums brauks itāļu Varese.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Santa 25.10.2016, 20:49:16

    Malači 74 - 53 !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: