Latvijas Basketbola savienība (LBS) ir saņēmusi informāciju par sestdien "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē notikušo atgadījumu ar "Ventspils" komandas basketbolistu Andreju Gražuli, kurš pēc smagas traumas gūšanas ilgu laiku gulēja turpat laukuma malā.

Pēc traumas gūšanas Gražulis vēl ilgu laiku gulēja aptuveni metru no laukuma malas. Sākumā viņam palīdzību sniedza komandas medicīniskais personāls, un spēlētājs tika nolikts sēdus stāvoklī. Vēlāk to turpināja darīt arī mediķi no slimnīcas, bet kāda minūtes pārtraukuma laikā viņš tika uz nestuvēm pārnests pāri visam laukumam un iznests no sporta nama. Pēc dueļa šīs spēles skatītāji sūdzējās, ka uz to visu bijis ļoti nepatīkami noskatīties, tāpēc savas kompetences ietvaros LBS izskatīs notikušā apstākļus, sacīja LBS komunikācijas vadītājs Artūrs Portnovs.

Vienā no spēles epizodēm Gražulis no aizmugures bloķēja pretinieku komandas basketbolista Kristapa Dārgā metienu, taču ļoti neveiksmīgi piezemējās un pret groza konstrukciju smagi traumēja kāju. Basketbolistam tika konstatēts apakšstilba mazā lielkaula lūzums.

"LBS saņēmusi informāciju par šo atgadījumu, taču vēl izskata notikušā apstākļus, cenšoties iegūt pilnīgāku informāciju," sacīja Portnovs, piebilstot, ka LBS viedoklis šajā jautājumā varētu būt zināms otrdien. "Pagaidām nevēlamies strēbt karstu un savu vērtējumu labāk sniegt pēc visas informācijas iegūšanas." Viņš norādīja, ka šādu atgadījumu vērtēšanai ir gan Latvijas Basketbola līgu vadība, gan galvenais tiesnesis, kā arī var tikt piesaistīta LBS tehniskā komisija.

"Barons kvartāls" kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis skaidroja, ka "pagāja laiks, kamēr ātrā palīdzība atbrauca, bet pēc tam viņiem tika attaisīts taisnākais ceļš, lai varētu pēc iespējas ērtāk iznest spēlētāju". Šādi savainojumi basketbolā nav retums, turklāt Portnovs skaidro, ka DSN grozs ir tuvāk laukuma malai, tomēr pirms spēlēm šajā arēnā komandas paraksta dokumentu, ka piekrīt spēlēt ar šādiem groziem, līdz ar to uzņemoties atbildību. Kā informē Pormalis, LBL pieņemts, ka groza konstrukcijai jābūt divus metrus no laukuma līnijas, bet DSN tā ir 1,20 metru attālumā: "Mums ir dota atļauja spēlēt, ja pretinieku komanda akceptē un piekrīt. Piemēram, Aizkrauklē, kur notikusi pat LBL finālsērijas spēle un "VEF Rīga" mūs uzņēma arī šosezon, konstrukcija ir metru no laukuma malas."

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    cits 01.11.2016, 17:37:45

    Kādēļ vispār šāds raksts?
    Ja komandas parakstījuša dokumentu (sk.raksta pēdējo rindkopu),tad celt trauksmi gluži veltīgi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: