Zemessardzes (ZS) 46.kājnieku bataljona karavīri šodien viesosies Ventspils profesionālajā vidusskolā.

Skolas audzēkņiem karavīri stāstīs par ZS lomu un uzdevumiem, kā arī par ZS 46.kājnieku bataljona ikdienu. Tāpat karavīri demonstrēs bataljonā pieejamos strēlnieku ieročus un ekipējumu.

Ņemot vērā lielo audzēkņu skaitu, Ventspils profesionālajā vidusskolā ZS karavīri šogad viesosies atkārtoti. Bataljona komandieris majors Edgars Einiks ar skolas vadību jau vienojies, ka šāds pasākums varētu kļūt par labu tradīciju. Šī būs jau ceturtā reize šogad, kad bataljona pārstāvji viesojas kādā no mācību iestādēm.

ZS 46.kājnieku bataljons ir dibināts 1991.gada 25.septembrī, un 2003.gada 31.martā ZS reorganizācijas laikā tam pievienoja ZS 41.kājnieku bataljonu. Patlaban vienības teritorija ietver Ventspils, Talsu, Dundagas, Rojas novadus un Ventspils pilsētu, vienojot 14 karavīrus un vairāk nekā 500 zemessargus. Bataljona karavīri un zemessargi regulāri organizē un arī paši piedalās dažādās mācībās, apgūst sakarnieku, sanitāru, snaiperu un izlūku specialitātes.

Līdz šim ZS bataljoni aktīvi ir sadarbojušies ar izglītības iestādēm, iepazīstinot bērnus un jauniešus ar ZS, tās struktūrvienībām un galvenajiem uzdevumiem, tādējādi attīstot bērnos patriotismu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: