Latvijas futbola čempionāta Virslīgā 17. kārtas spēlē Jūrmalas "Spartaks", pateicoties Dmitija Platonova vārtu guvumam otrajā puslaikā, izbraukumā izcīnīja minimālu uzvaru 1:0 pār "Ventspili", nostiprinoties turnīra tabulas līderpozīcijās.

Virslīgas līderu duelis šoreiz tika uzticēts tiesnešu brigādei no Lietuvas, un mača galvenais tiesnesis bija Donāts Rumšs. Pirms spēles sākuma nolija lietus, kas padarīja laukumu nedaudz vairāk slidenu, tomēr, sākoties mačam, lietus bija rimies. Spēles laikā gan viegls lietus atsākās, bet otrajā puslaikā tas kļuva arī spēcīgāks.

Spēle sākās mierīgā, lēnā tempā. Pirmajās minūtēs ar bumbu vairāk bija mājinieki, tomēr reāls apdraudējums “Spartaka” vārtiem nebija. Pāris reižu ventspilnieki mēģināja uzsist no tālienes, ņemot vērā, ka pēdējos mačos labāko sniegumu nebija nodemonstrējis “Spartaka” vārtsargs Vladislavs Kurakins, tomēr bumbas lidoja ārkārtīgi neprecīzi. Pirmais bīstamais moments bija 15. minūtē, kad no labās malas tika centrēta bumba un Aleksejevs ar galvu sita bumbu nedaudz garām.

Pāris minūtes vēlāk Jemeļins izklupienā apturēja Pušjakovu netālu no centra un “spartakietim” bija nepieciešama medicīniskā palīdzība. 21. minūtē Tīdenbergs ielauzās soda laukumā, taču tika atbruņots. Pēc pāris minūtēm pēc brīvsitiena pie ventspilnieku vārtiem bumba nonāca pie Gaurača pašā vārtu priekšā, un Edgars ar galvu sita vārtos, taču Uvarenko bumbu atsita. Pie tam Gauračs atradās aizmugurē, tāpēc, pat ja vārti būtu gūti, tie netiktu skaitīti.

Pēdējās 15 pirmā puslaika minūtes sākās ar diviem “Spartaka” saasinājumiem mājinieku soda laukumā, tomēr ventspilnieku aizsardzība un arī pašu brāķis neļāva paveikt neko ievērojamāku. 39. minūtē Tīdenbergs saņēma piespēli no kreisajā malā esošā Karlsona, veica apspēlēšanas kustību uz sāniem un no aptuveni 20 metriem izdarīja labu sitienu pa zemi vārtu apakšējā stūrī, taču Kurakins bumbu tvēra. 44. minūtē ventspilnieki tika pie brīvsitiena metrus 23-24 no vārtiem, Rečickis izvēlējās izdarīt sitienu, taču kreisajā augšējā stūrī mērķētā bumba lidoja garām vārtiem.

Pašā pirmā puslaika izskaņā izcilu iespēju neizmantoja “Ventspils” – vispirms Kurakins atvairīja Aleksejeva sisto bumbu no labās soda laukuma malas, tad Kurakins atvairīja arī lieliska pozīcijā gandrīz pretī vārtiem esošā Tīdenberga sitienu, bet Rečickis no dažu metru attāluma sita pāri vārtiem… Līdz ar to pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Otrā puslaika sākumā savainojumu guva Obuobi, kuru nepilnas desmit minūtes pēc puslaika sākšanās nomainīja Alans Siņeļņikovs. 53. minūtē Gauračs izskrēja viens pret Uvarenko un saņēma piespēli, tomēr līnijtiesneša paceltais karodziņš signalizēja par aizmugures stāvokli. Dažas minūtes vēlāk Tīdenbergs no labā flanga centrēja uz vārtu priekšu, kur lieliskā pozīcijā bija Karlsons, tomēr Ģirta sitiens ar galvu nebija precīzs. Ventspilnieku uzbrukums aktivizējās, un Karlsons vēl divas reizes bija uzbrukuma smailē – vispirms viņu atbruņoja Kurakins, brīdi vēlāk sitiens ar galvu pēc stūra sitiena un bumba nolidoja nedaudz garām tālajam vārtu stabam.

79. minūtē pēc stūra sitiena Kozlovs centrēja bumbu vārtu priekšā, kur Platonovs pie tālā stūra ar galvu no pāris metru attāluma sita precīzi ar galvu - 1:0 "Spartaks" izvirzījās vadībā. Vienā no nākamajiem uzbrukumiem laba iespēja bija Siņeļņikovam, taču atkal labi nospēlēja Kurakins, atvairot sitienu. 81. minūtē Kurakins kļūdījās, nenotverot bumbu augstā lēcienā un Siņeļņikovs sita bumbu tīklā, taču no ārpuses... 83. minūtē kurzemnieki palika mazākumā, jo Rečickis pēc zaudētas bumbas iespēra guļošajam Gauračam, par ko tika noraidīts.

Lai arī mazākumā, ventspilnieki turpināja izdarīt spiedienu, tiesa, nespēja radīt bīstamas situācijas. Nepalīdzēja arī maiņas, un "Spartaks" izcīnīja minimālu uzvaru ar rezultātu 1:0. Panākums ļāva nostiprināties līderpozīcijās turnīra tabulā - otrajā vietā esošo "Ventspili" jūrmalnieki nu jau apsteidz par septiņiem punktiem.

FOTO

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Guntars Shenfelds 06.08.2016, 22:10:15

    Skatītāji teica tā"Malači sūda brāļi,sabojājāt visus svētkus"

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: