Ventspils Mūzikas skolas audzēkņi, pedagogi, darbinieki un vecāki ar atklāto vēstuli vērsušies pie Sabiedrībai par atklātību Delna, paužot neizpratni par tās attieksmi pret skolas jauās ēkas būvniecību.

"Dārgā, Delna!

Līdz ar gaisa temperatūras paaugstināšanos saņēmām vēsti par Tavām jaunajām aktivitātēm.

Esam apmulsuši. Īsti nevaram saprast, ko un no kā Tu, kas esi sevi pasludinājusi par Sabiedrības Interešu Sargsuni, centies pasargāt - bērnus un jauniešus no muzikālas izglītošanās, Ventspili no kultūras, celtniekus no jauniem un sarežģītiem darbiem vai Latviju un tās novadus no Eiropas Savienības un valsts budžeta naudas?

Varbūt esi dzirdējusi - mitināmies vairākās mājās ar teicamu skaņu caurlaidību, kurās vienlaikus saklausāmi daudzi skaņu avoti. Četru kursu vidusskolēniem un astoņu klašu pamatskolēniem un pat tiem, kuri mācās sagatavošanas klasē nākas pusskriešus pārvietoties no mājas uz māju. Jaunākie to dara vecāku pavadībā (jā, Tev taisnība – fiziskā forma teicama).

Pedagogi savām samocītajām ausīm kā mantru atkārto Kultūras ministres solījumu par dažu gadu grūtībām un te visā krāšņumā parādies Tu, Delna un saki – stop! Kāpēc tik dārgu, tik modernu, tik videi draudzīgu kaut kādā Ventspilī? Un – (tiešām smieklīgi) arī – solītajā laikā?

189 km attālumā mēs Tev šķietam kā 500+100 melni punktiņi, tāpēc, dārgā Delna - brauc ciemos! Paskraidīsim kopā no Bankas uz Biznesa centru, no Biznesa centra uz Pilskalnu, no Pilskalna uz Jaunrades namu, pilnu krūti ieelposim visu, ko ventiņpuses gaiss piedāvā un iemērksim kājas dzestrā jūras ūdenī!

Uzspēlēsi orķestros pie Aigara, Daiņa un Renāra, padziedāsi korī pie Anitras un Rudītes, Andris tev mācīs komponēt, pie Krišjāņa apgūsi mūzikas apskaņošanas un ieskaņošanas noslēpumus...un vēl, un vēl…

Ir, dārgā, ir mūzikas dzīve arī Ventspilī!

Tevi mīlošie VMV audzēkņi, pedagogi, vecāki.

Pielikumā: Ventspils Mūzikas skolas audzēkņu, pedagogu, darbinieku un vecāku paraksti

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    Aija Bumbiere 09.08.2016, 17:47:24

    Esmu pensionēta Ventspils Mūzikas vidusskolas skolotāja (strādāju tur no 1961. - 2008,gadam), zinu to lielo ieguldījumu, ko skola dod pilsētai, kādas mūsdienīgas iespējas tā paver jaunajiem mūziķiem. Vai tiešām nākotnes Latvijā nevajadzēs mūzikas kultūru visos novados? Vai tad mums visiem nav jāstāv plecu pie pleca par tālākām kultūras un citu sfēru attīstību? Jo vairāk atbalstīsim cits citu, jo mūsu tauta būs stiprāka, patriotiskāka, ar lielāku pašcieņu un garīgo spēku.

  • -3
    Laura 09.08.2016, 21:12:57

    apm.1/3 parakstijusies pasi pedagogi

  • -1
    es 10.08.2016, 10:14:17

    Jebkurai personai ir tiesības uzlikt savu parakstu.

  • -2
    Aka 10.08.2016, 06:40:41

    Redzams maz pazīstu savus kolēģus. Ieskaitot dažus jaunos pedagogus, bet neskaitot nestrādājošos, 1/6 daļa. Bet aizejiet pastrādājiet vienu mēnesi klasē, kur skan gan no augšas, gan no blakus klases, gan no priekštelpas. Kad mazi bērni skrien no vienas mājas uz otru, skrien lietū, aukstumā...Kurā pilsētā Latvijā vēl tā ir? Delna varētu darīt savu darbu, vienmēr lien visur, kur tas vismazāk vajadzīgs, ambicioza organizācija, galīgi lieka....

  • -1
    Miguel Lopez 10.08.2016, 10:17:30

    Par tām caurulēm delna neko neteica, bet par skolu bērniem brēc.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: