Noslēdzies 7. starptautiskais petankas turnīrs "Ventspils 2016”, kas divas dienas - 30. un 31.jūlijā norisinājās Ventspils Piedzīvojumu parkā. Šogad par kausu cīnījās 26 tripletu komandas ar dalībniekiem no Baltkrievijas, Beļģijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas.

Divu turnīra spēļu dienu laikā katra komanda aizvadīja 10 spēles. Pirmajai spēlei pretinieks tika izlozēts, bet nākamās sešas spēļu kārtas turnīrā tika aizvadītas pēc Šveices sistēmas. Pēc septiņu spēļu rezultātiem komandas tika sarindotas 3 grupās – Zelta, Sudraba un Bronzas. Pirmais astoņnieks pēc Olimpiskā principa izspēles turpināja cīņu par uzvaru turnīrā, bet pārējās- par uzvaru grupā un maksimāli labāku vietu kopvērtējumā.

Zelta grupā, kas turpināja cīnīties par Ventspils kausu, iekļuva piecas ārzemju un trīs Latvijas komandas, tajā skaitā, arī Ventspils kērlinga kluba komanda ”ALLIN” (Raido Blumbergs, Nauris Bogdanovičs, Andris Padrevics). Finālturnīrs veiksmīgāks izdevās viesu komandām - par 2016.gada Ventspils kausu finālā cīnījās divas Lietuvas komandas – „Duktas” un “Caro MB”, bet par 3.vietu turnīrā savā starpā sacentās divas Ropažu sporta kluba “Boule” komandas – “SISIDRA” un “Old Boys. Veiksmīgākā mājinieku komanda “ALLIN” tikai par punkta tiesu neiekļuva labāko četriniekā, ceturtdaļfinālā ar 9:10 zaudējot “SISIDRA”, un tālāk tāpat par punkta tiesu zaudēja Lietuvas komandai “V.A.M.” (11:12) un Krievijas komandai “Šemrok” (10:11), rezultātā kopvērtējumā - astotajā vieta.

Finālā ar rezultātu 13:6 uzvarēja komanda „Duktas” no Šauļiem (Remigijus Bielskis, Valdemaras Baranauskas, Eduardas Paulauksas), 2.vietā atstājot Kauņas komandu “Caro MB“ (Nerijus Kukcinavicius, Tautvydas Alenskas, Rolandas Zinevicius), bet 3. vietu izcīnīja komanda “Old Boys” (Gundars Lasmanis, Andris Puzo, Egils Lejnieks).

Vietu sadalījums Zelta grupā:

  1. DUKTAS (LT)

  2. Caro MB ( LT)

  3. Old Boys (LV)

  4. SISIDRA (LV)

  5. V.A.M. (LT)

  6. JO- JO (LT, BE)

  7. Šemrok (RU)

  8. ALLIN (LV)

Turnīrs Ventspilī tā dalībniekiem ir ne tikai sportiskas sacensības, bet arī iespēja ik gadus satikties, baudīt vasaru pie jūras, iepazīties ar mūsu pilsētu, tradicionāli doties kopējā izbraucienā ar ekskursiju kuģīti “Hercogs Jēkabs”, kas ir kļuvis par Ventspils turnīra sava veida vizītkarti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: