Šīs nedēļas nogalē jau piekto reizi Ventspils uzņems dažādu ekstrēmo sporta veidu un ielu kultūras izpausmju pārstāvjus, kas piedalīsies tradicionālajā Ghetto Games festivālā.

GGfests Ventspilī norisināsies no 29. līdz 31. jūlijam, un tajā 17 sporta veidos startēs vairāk nekā 1500 dalībnieku no apmēram 25 valstīm. Šogad gan tiks turpināts pirms pieciem gadiem iesāktais, gan piedāvāti jaunumi. Ventspils ielās atkal būs basketbols, futbols, florbols, tomēr galvenā vieta joprojām tiks atvēlēta ekstrēmākām izklaidēm, turklāt šoreiz skeitparkā savu meistarību rādīs arī skūteru triku zinātāji. Augsta līmeņa sacensības gaidāmas BMX frīstaila un inline skrituļslidošanas disciplīnās, kurās organizatori sola teju simts pasaules mēroga sportistu dalību. Pirmajos gados sacensību norises vietas bija izmētātas teju pa visu pilsētu, bet šogad festa rīkotāji pieturas pie kompaktāka risinājum, maču arēnas iekārtojot Olimpiskā centra Ventspils stadionā, kā arī Lielajā prospektā un tā tuvumā. Vārdu sakot, lai pagūtu redzēt pēc iespējas vairāk pasākumu, līdzjutējiem atliks vien izmest nelielu līkumu pa rajonu.

To, ka festivāls tuvojas, varēja just jau kopš šīs nedēļas sākuma. Kaut vai tāpēc, ka skeitparkā noritēja enerģiski sagatavošanas darbi, un tieši tur arī tiks aizvadīti pirmie GGfest 2016 mači – jau šodien risināsies kvalifikācijas sacensības skūteru, skrituļdēļu un slidu speciālistiem. Rīt viss jau sāksies pa īstam, ar starptautisko maču kvalifikāciju skeitparkā, moču triku pratēju iesildīšanos Lielajā prospektā un runas meistaru cīņām teātra namā Jūras vārti. Visvairāk notikumu, godalgu un prēmiju dalīšanas, protams, būs sestdien. Turklāt cīņas nebūs tikai par festivāla balvām, jo vairākiem pasākumiem būs vēl plašāks piesitiens. Piemēram, strītbaiku frīstailā notiks cīņa arī par Ziemeļeiropas čempiona titulu, bet ielu vingrošanā un ārmreslingā tiks noskaidroti Baltijas labākie. Sestdien Lielajā prospektā spēlēs arī basketbolu un florbolu, stāvlaukumā pie Olimpiskā centra Ventspils viesnīcas risināsies futbola mači un pirmo reizi festivālā tiks izmantots Lielais laukums, kurā risināsies hiphopa deju sacensības un aktīvi atpūsties būs iespējams arī līdzjutējiem. Starp citu, ja runājam par tiem, tad GGfest organizatori cer ne tikai uz Kurzemi, bet arī uz autobusiem no tālākiem punktiem, kādi iepriekšējos gados tiešām esot organizēti. Svētdien festivāls tradicionāli pārcelsies uz Piedzīvojumu parku, kur risināsies sacensības veikborda un BMX dirt cienītājiem, turklāt darbosies arī lielais spilvens, virs kura pedāļu minēji centīsies parādīt vistrakākos trikus, par ko arī varēs tikt pie balvas.

Ghetto Games festivāls visus šos gadus notiek ar Ventspils pašvaldības finansiālu atbalstu, bet pilsētas mērs Aivars Lembergs, kurš sacensībām sarūpējis personīgu 2000 eiro lielu balvu fondu, izteicis domu, ka festivālu nākotnē varētu pārvērst par Latvijas ekstrēmo sporta veidu olimpiādi, kas liktu arī citām pašvaldībām padomāt par tam nepieciešamās infrastruktūras izveidošanu vai uzlabošanu. Ventspils jau sen ir gatava tādu uzņemt, getiņa tēvs Raimonds Elbakjans ir ieinteresēts, tā ka nav izslēgts, ka jau tuvākajā nākotnē mūs gaida kvalitatīvas pārmaiņas. Bet šobrīd gan visi uz GGfest 2016!

Pilna festivāla programma pieejama šeit.

Prieks sadarboties ar labākajiem

Raimonds Elbakjans Ghetto kustības aizsācējs

– Tieši pateicoties Ventspils sporta bāzu infrastruktūrai, mēs jau piekto gadu varēsim sarīkot šāda veida sacensības. Ja viss tām nepieciešamais būtu jāuzbūvē tikai uz trim sacensību dienām, tad varu pateikt pavisam droši, ka valsts ar diviem miljoniem iedzīvotāju nevarētu to atļauties. Tāpēc varu apgalvot, ka, pateicoties tam, ko paveikusi pilsētas pašvaldība, Ventspils šobrīd ir ekstrēmo sporta veidu galvaspilsēta Latvijā. Pirms pieciem gadiem Ventspils pašvaldība noticēja šai festivāla idejai. Atceros, ka pirms pieciem gadiem gāju stāstīt, kā nu tas viss tur būs, kā mēs skriesim un lēksim. Lemberga kungs to visu uzklausīja ar šaubām, tomēr mums tika dota iespēja, tāpēc liels paldies par to! Vienmēr prieks sadarboties ar labākajiem! Festivāls ar katru gadu aug, šogad tajā būs pārstāvēti jau 17 sporta veidi, tomēr tas nav pats unikālākais. Unikālākais ir tas, ka, lai taptu šāds festivāls, tik daudz dažādu personību spēj apvienoties un darboties. Latvijā tas ir visai liels retums, ka cilvēki var par kaut ko vienoties un strādāt vienam mērķim.

Pagājušajā gadā gandrīz vai vienīgā vieta Latvijā, kur tajā sestdienā lija, bija Ventspils, bet mēs bijām izlēmuši festivālā likt lielāku uzsvaru tieši uz ekstrēmajiem sporta veidiem, kuru sacensību norisi laika apstākļi var ietekmēt. Lai gan bija doma šādā veidā attīstīt festivālu arī turpmāk, sapratām, ka riski ir pārāk lieli. Tāpēc šogad programmā atgriežas arī citi sporta veidi, kuri nav jāpārtrauc lietus laikā, piemēram, ielu basketbols, no kura patiesībā arī sākās Ghetto kustība. Tomēr, lai arī kāda bijusi festivāla programma, lai cik liels bijis dalībnieku skaits, tie, kas ierodas Ventspilī, braucot prom, vienmēr jau domā par to, kā un kad varēs šeit atgriezties. Tā tam noteikti jābūt arī pēc šī festivāla.

Kāpēc tu nodarbojies ar ekstrēmajiem sporta veidiem?

Kristers:

– Galvenais ir adrenalīns, asi pārdzīvojumi, tieši tas piesaista visvairāk. Jā, gadās jau kāda trauma. Es, piemēram, pusgadu nevarēju neko darīt, bet pa to laiku domāju tikai par to, kā būs atkal tikt atpakaļ uz riteņa. Ar nepacietību gaidu Ghetto festu, amatieru līmenī mēģināšu piedalīties arī pats, bet svarīgi arī apskatīties, ko var citi.

Mellais:

- Tagad braucu ar BMX, bet esmu mēģinājis arī, piemēram, ar skūteri. Man tas tiešām patīk, jo tā var labi pavadīt laiku ar draugiem. Pat nokrist ir jautri, jo galvenais jau ir adrenalīns. Pārsvarā braukāju pa skeitparku, jo tas patīk visvairāk. Labi, ka Ghetto festivālā šogad būs plašāka programma, mēģināšu apskatīt daudz ko, bet galvenais, protams, būs šeit skeitparkā.

Vents:

- Tāpēc, ka vienkārši braukāt ar riteni nav interesanti. Kad redzu, ka kāds taisa triku, kuru es nemāku, gribas to iemācīties. Nedomāju, ka tas ir kaut kas traks, un arī mana ģimene to saprot, jo zina, cik ļoti man tas patīk. Labi, ka pie mums notiek tādi lieli mači, jo var paskatīties, ko dara citi.

Sandis:

- Es trenējos hokejā, bet ar to nepietiek, tāpēc esmu izmēģinājis dēli, bet tagad braucu ar riteni. Gāju uz skeitparku, tur daudzi draugi lēkāja tieši ar BMX, tāpēc arī es pārgāju uz to. Tas ir labs veids, kā pavadīt laiku ar draugiem un tikt arī pie asākām izjūtām. Ja kāds domā, ka tas ir kaut kas traks, lai pamēģina pats.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • 0
    es 28.07.2016, 16:17:41

    Vai tika ņemti vērā mājas Liel.pr.37 iedzīvotāju iebildumi (pērn bija raksts VB)?

  • 0
    norge 28.07.2016, 16:20:57

    ieprieksejam , domaju ka ne !!!!!!!!!!!!

  • -11
    Victor Def 28.07.2016, 19:34:34

    Man savukārt ir iebildumi pret tādiem kā 1. komentētājs...

  • 0
    Riebīgais 28.07.2016, 22:24:08

    Atkal tīņi pārdzēruši jēgu vazāsies pa pilsētu...:D jauniešu oktoberfests,100 sportos,pārējie 5000 sēdēs un lies rīklē visu,las ir ar grādiem:D

  • 0
    Anna Ceļiniece 29.07.2016, 08:12:43

    Nekur nav informācijas, cikos tas geto režīms sāks darboties un tiks slēgts Lielais prospekts. Izskatās, ka nevienu neinteresē cilvēki, kuri dzīvo mājās ar nepāra numuriem Lielajā prospektā sākot ar Brīvības ielu un līdz Kuldīgas ielai. Izbraukt no pagalma nevarēs, atgriezties mājās nevarēs, bet iepriekš paziņot, no cikiem līdz cikiem šādi ierobežojumi būs, neviens neuzskata par vajadzīgu. Citus gadus vismaz pie kāpņutelpu durvīm bija pielīmētas lapiņas ar informāciju, šogad - nekā. Jauki, lai neteiktu vairāk.
    Un pilnīgi pievienojos riebīgā komentārām, atkal būs pilna pilsēta ar jēgu pārdzērušiem, agresīviem tīņiem. Brīnišķīgs geto, ko lai saka!

  • -10
    žipčiks 29.07.2016, 08:41:36

    Geto ja Jus nepiedalas jasez majas :) aksti

  • -8
    keda 29.07.2016, 09:10:37

    Anna, prims psiho, pameklē info uzmnīgāk.

    http://www.ventasbalss.lv/zinas/sabiedriba/30288-bus-satiksmes-ierobezojumi

    Arī šodien Ventas Balsī bij kaut kāds sludinājums

  • 0
    es 29.07.2016, 16:35:44

    Neviens te nepsiho, bet rūpējas par savām tiesībām.

  • -6
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 29.07.2016, 13:10:16

    Ghetto Games organizatori informē:
    Brīdinājuma informācijas lapas par ielu slēgšanu starptautiskā ielu kultūras un sporta festivāla "Ghetto Games festivāls Ventspilī", laika posmā no 29.07. pl.9.00 lidz 31.07. pl.9.00 , tika izvietotas 21.07.
    Tās tika izvietotas iedzīvotāju dzīvojamajās mājās posmā no Olimpiskā centra "Ventspils" viesnīcas līdz Kuldīgas ielai - kāpņu telpās uz informācijas dēļiem vai durvīm. Tāpat informācija par paredzētajiem ceļu satiksmes ierobežojumiem 26.07. un 28.07. tika izvietota laikrakstā "Ventas Balss" , kā arī 25.07. portālos Ventspils.lv un Ventasbalss.lv.

    Atkārtotas brīdinājuma informācijas zīmes šodienas laikā tiks izvietotas pie iedzīvotāju dzīvojamo māju ārdurvīm.

    Atvainojamies par sagādātajām neērtībām. Jautājumu vai ierosinājumu gadījumā esat laipni aicināti sazināties ar "Ghetto Games" festivāla organizatoriem. (Sanda Brūna 29837235)

  • 0
    Arājs 30.07.2016, 18:06:41

    Pasākums pats par sevi jau nav peļams,pat apsveicams.
    Tikai tas nosaukums-no kurienes aizgūts?Vai no amērikāniešu nēģeru kvartāliem?Galīgi latvieša prātam nepieņemams.Drīzāk asociējas ar žīdiem...
    http://spi4.itvnet.lv/upload2/articles/54/547741/images/Rigas-geto-19.jpg

  • -1
    Ghetto Games festivāls organizatori 01.08.2016, 18:37:08

    Par Ghetto Games kā pasākuma nosaukuma izvēli un to, kā mēs saprotam "Ghetto" vārdu un vērtības, iespējams iepazīties šeit: https://www.ghetto.lv/wtf-is-ghetto/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: