Šovasar basketbola pāreju sakarā aktīvi tika cilāts ventspilnieka Klāva Čavara vārds, kā variantus minot gan viņa pievienošanos kādam no pašmāju lielklubiem, gan došanos uz ārzemēm, un tieši otrais variants nu ir īstenojies dzīvē – jaunais basketbolists pievienojies Spānijas ACB līgas klubam "Gran Canaria".

Kā vēsta Spānijas kluba mājaslapa, 20 gadus vecais Klāvs Čavars pieņēmis "Gran Canaria” piedāvājumu noslēgt ilgtermiņa līgumu, kura precīzs termiņš nav nosaukts. Čavars pagājušajā sezonā pārstāvēja „Liepāja/Triobet” vienību, bet pirms tam basketbola iemaņas slīpēja „Ventspils” jaunatnes sistēmā. Piedāvājumi esot bijuši arī no citām komandām Spānijā, kā arī no citu valstu klubiem. taču sportistu pārstāvošā aģentūra vēsta, ka par labu "Gran Canaria” izlemts tādēļ, ka klubs piedāvājis arī individuālus treniņus un līdz ar to plašākas izaugsmes iespējas. Sākotnēji Čavaram nav paredzēta vieta ACB līgā un viņš Spānijā iejutīsies, spēlējot "Gran Canaria” otrajā komandā.

Tā spēlē EBA līgā, kas pēc spēka ir ceturtā spēcīgākā Spānijā un kurā startē ļoti liels skaits komandu, kas sadalītas vairākās grupās. Protams, spēlēšana šajā līgā neizslēdz iespēju, ka ventspilnieks tiks pieteikts arī ACB līgas mačiem un jau pat nākamajā sezonā varētu tajā debitēt.

Čavars pagājušajā LBL sezonā izpelnījās līgas progresējušākā spēlētāja balvu. Regulārajā sezonā viņš Liepājas komandas rindās vidēji sameta 6.6 punktus, bet „play-off” mačos pret Ventspils, Valmieras un Jūrmalas komandām piecreiz guva vairāk par 10 punktiem un izcēlās ar vidēji 9.4 punktiem. 207cm garais uzbrucējs vidēji mačā tika arī pie 5.2 atlēkušajām bumbām.

Čavars regulāri bijis dažāda vecuma grupu nacionālajā izlasē un nupat kā palīdzēja Latvijas U20 izlasei iegūt sesto vietu Eiropas čempionātā. Klāvs šajā turnīrā vidēji spēlē guva 13.4 punktus un savāca 8.3 atlēkušās bumbas, kas bija dalīts ceturtais labākais rādītājs visā turnīrā.

„Gran Canaria” komanda nav sveša Latvijas basketbolistiem – pagājušajā sezonā šai komandai pievienojās arī Anžejs Pasečņiks, kurš iekļāvās arī lielās komandas sastāvā, lai gan sākotnētji arī tika pieskaitīts otrās vienības spēlētājiem. Pasečņiks piedalījās 21 „Gran Canaria” spēlē ACB līgā un vidēji spēlē guva 2.8 punktus. Šosezon gan komandu gan gaida lielas pārmaiņas, jo tās vadību atstājis panākumiem bagātais treneris Aito Garsija Renesess.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    es 03.08.2016, 15:19:59

    P.Neimanis tviterī raksta: ''Tā starp citu, @klavscavars uz U16 izlasi atvilka Fodža, kā lielu talantu, kad visi citi teica, ka te jau nekā nebūs.''.

    Vajadzētu VB nointervēt Fogelu un citus trenerus. ;)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: